Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Gelei sinaasappels

4 personen

4 porties

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Gelei sinaasappels

Voor de bereiding:

2 - 3 sinaasappels
sinaasappelsap
50 g suiker
4 blaadjes Dr. Oetker Gelatine

Voor de garnering:

250 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

preparation

Bereiding

1

De sinaasappelen zorgvuldig wassen, afdrogen, in twee snijden en uitpersen. Het bekomen sap met sinaasappelsap aanvullen tot u 250 ml bekomt en zeven. Het resterende vruchtvlees zorgvuldig uit de sinaasappelen verwijderen. De sinaasappelhelften vervolgens op kleine borden of in kommetjes plaatsen.

2

De opgeloste gelatine en de suiker aan het sinaasappelsap toevoegen, verwarmen en onophoudelijk roeren tot alles opgelost is (niet laten koken). De sinaasappelhelften tot aan de rand met deze vloeistof vullen en een paar uur op een koele plaats zetten. Wanneer de bereiding stijf is in schijfjes snijden.

3

De room met de Klop-Fix en de Gevanillineerde suiker stijf slaan. De sinaasappelschijfjes versieren met slagroom en opdienen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Gelei sinaasappels

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1344 kJ
321 kcal
762 kJ
182 kcal
Vetten 23.32 g 13.18 g
Koolhydraten 25.71 g 14.53 g
Eiwitten 15.44 g 8.72 g