COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Glitter Me Up Donut

Deze heerlijke donuts zien er indrukwekkend uit, maar zijn verrassend eenvoudig te maken. Ze zijn het perfecte geschenk om mee te nemen naar een feestje.

ongeveer 20 stukken

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Glitter Me Up Donut

Voor de donuts:

500 g bloem
70 g bruine suiker
1 koffiel. zout
7 g Dr. Oetker Gist
120 g zachte boter
2 eieren
160 ml water warm

Voor de versiering:

1 zakje Dr. Oetker Gebaksglazuur
1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur
een beetje poedersuiker
1 Dr. Oetker Glamour Mix

preparation

Bereiding

1

Voor de donuts

Vermeng in de keukenmachine de bloem, suiker, zout, gist, boter, eieren en water tot je een plakkerig deeg krijgt. Laat het deeg op een warme plaats 1 uur  rijzen in een kom die je lichtjes ingevet hebt met olijfolie en bedekt met cellofaan.

2

Haal het donutdeeg uit de kom (het moet in volume verdubbeld zijn) en leg op een met bloem bestoven werkblad. Bestrooi het deeg met bloem en rol uit tot een dikte van ongeveer 1,5 centimeter. Haal een donutvorm telkens eerst door de bloem en steek er dan de vormpjes (met een gat!) uit. Frituur de donuts aan beide kanten 2 minuten aan 160°C en laat ze afkoelen op een keukenpapiertje.

3

Voor de versiering

Verwarm het Gebakglazuur en Chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Giet ze elk in een kom.

4

Zodra de donuts zijn afgekoeld, dip je de gladste kant in het glazuur en draai je hem een beetje om ervoor te zorgen dat hij gelijkmatig is bedekt. Laat het overtollige glazuur over de kom druppelen en leg de donuts op een rooster. Bestrooi de donuts met de Dr. Oetker Glamour Mix. Ze kunnen het beste worden gegeten op de dag dat ze worden gemaakt. Bewaar ze maximum 24 uur in een luchtdichte verpakking.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Glitter Me Up Donut

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 779 kJ
186 kcal
1298 kJ
310 kcal
Vetten 7.99 g 13.32 g
Koolhydraten 9.43 g 15.72 g
Eiwitten 17.93 g 29.89 g