Warm de melk op en laat de boter erin smelten.
Meng de bloem en de gist zorgvuldig in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten toe en mix alles kort met de kneedhaken op de laagste, vervolgens ongeveer 5 min. op de hoogste stand tot een glad deeg. Dek het deeg af en laat het op een warme plaats rijzen tot het duidelijk in volume is toegenomen. Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor.
Boven en onderhitte: 180°C // hete lucht: 160°C
Deel het deeg in tweeën en rol elke helft op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde plak (Ø ca. 35 cm). Deel de plak in vieren en snijd elk vierde in 2 “taartpunten”. Rol elk stukje deeg vanaf de brede kant op tot een hoorntje, leg dat op de bakplaat en laat ca. 30 min. op een warme plaats rijzen. Meng het eigeel met de melk en bestrijk er de hoorntjes mee, bak de hoorntjes dan.
Baktijd: ca. 18 min.
Laat de hoorntjes op een taartrooster afkoelen.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken