
Verwarm de sojamelk zachtjes in een pannetje tot lauwwarm. Voeg ongeveer één eetlepel suiker en de Dr. Oetker Gist toe. Roer tot het opgelost is en laat ongeveer 15 minuten activeren.
Zeef de bloem in de kom van een keukenmachine. Voeg het gist-sojamengsel, de resterende suiker, yoghurt en zout toe. Kneed met de deeghaak op middelmatige snelheid ongeveer 5 minuten tot een glad deeg. Voeg daarna geleidelijk de boterblokjes toe en kneed verder. Dek af en laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen.
Meng ondertussen de appelmoes met de bruine suiker, kaneel en de gemalen amandelen tot een glad mengsel.
Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte). Rol het gerezen deeg op een licht bebloemd werkvlak uit tot een rechthoek van ca. 20 × 30 cm. Verdeel de appel-kaneelvulling erover, rol op vanaf de lange zijde en snijd in 12 gelijke stukken. Leg de rolletjes in een bakvorm en bak ze ongeveer 40 minuten in het midden van de oven.
Meng ondertussen plantaardige crème-fraîche met poedersuiker tot een glad mengsel. Bestrijk de warme rolletjes na het bakken met dit mengsel en bestrooi met een beetje kaneel voor het serveren.
Vergelijkbare recepten

Bakken

Bakken

Bakken