
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Voor het beslag: zeef de bloem, Dr. Oetker Backin en cacaopoeder in een kom. Voeg de suiker en Dr. Oetker Vanillesuiker toe. Schenk de plantaardige olie en sojamelk erbij en mix met een keukenmachine of handmixer tot een glad beslag. Spatel vervolgens de pure chocolade erdoor.
Bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes en vul deze met het beslag. Bak de cupcakes op het middelste rooster van de voorverwarmde oven ca. 20 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
Voor de topping: klop de sojaroom samen met de plantaardige crème fraîche en Dr. Oetker Klopfix met de garde van de mixer 2–3 minuten tot het stevig is. Voeg poedersuiker en Dr. Oetker Vanillesuiker toe en klop nog 1 minuut. Zeef de cacaopoeder en spatel deze voorzichtig door de room.
Doe de opgeklopte room in een spuitzak met stervormige spuitmond en spuit mooie toefjes op de afgekoelde cupcakes. Bestrooi tot slot met amandelen voor het serveren.
Vergelijkbare recepten

Bakken

Bakken