Elektrische oven: 180 °C // Heteluchtoven: 160 °C // Gasoven: stand 2 – 3 // Baktijd: 20 minuten
Voor het deeg de bloem boven een mengkom zeven en de gist goed erdoor mengen. Suiker, melk, zonnebloemolie en platte kaas toevoegen. deeghaken eerst op de laagste stand en vervolgens op de hoogste stand in 5 minuten tot een stevig deeg kneden. Het deeg afdekken en 30 minuten bij kamertemperatuur laten rijzen.
Voor de vulling appels schillen, in kwarten (vieren) snijden en het klokkenhuis verwijderen. De stukjes appel in dobbelsteentjes snijden. De stukjes appel met suiker, kaneel en citroensap in een steelpan op een matig vuur verwarmen. Tijdens het verwarmen de ingrediënten goed met elkaar mengen. De appeldobbelstenen laten afkoelen.
Het deeg een beetje met bloem bestrooien, uit de mengkom nemen en op een met bloem bestrooid werkblad nogmaals kort doorkneden. Van het deeg een rechthoek (30 x 40 cm) vormen en met boter bestrijken. De appeldobbelstenen over het deeg verdelen. Het deeg vanaf de lange kant oprollen.
De rol in dikke schijven (ongeveer 3 cm) snijden. De deegschijven op een bakplaat (met bakpapier belegd) leggen en nogmaals afdekken en 30 minuten bij kamertemperatuur laten rijzen.
De deegschijven met koffiemelk bestrijken. Eén bakplaat te gelijk in de oven plaatsen. De appelkoekjes van het bakpapier halen en op een keukenrooster laten afkoelen
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken