Meng de zachte boter met de zandkoekjesmix tot een homogeen deeg.
Rol het deeg uit op een licht bebloemd werkblad tot ongeveer 4 mm dikte.
Steek 24 ronde schijfjes uit met de uitsteekvorm (voor 12 gevulde koekjes).
Leg de schijfjes enkele minuten in de diepvries om ze steviger te maken. Zo kun je makkelijker gezichten uitsnijden.
(Tip: als het deeg te zacht is, kun je het eerst uitgerold in de diepvries leggen voor je begint uit te steken.)
Snijd op de helft van de schijfjes twee oogjes en een neusje met een mesje of mini-uitsteekvorm. De andere helft blijft intact en vormt de onderkant van de koekjes.
Leg de schijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 20–25 minuten op 160°C. Laat volledig afkoelen.
Verwarm het zakje glazuur ongeveer 10 minuten in een kom met heet water. Kneed het zakje, knip een hoekje af en spuit een beetje glazuur op een volledig schijfje.
Leg er een uitgesneden schijfje bovenop en bedek de bovenkant met glazuur. Laat het glazuur uitharden. Indien nodig, zet de koekjes even in de koelkast.
Kneed de chocoladestift 1 minuut voor gebruik. Vul de oogjes en neusjes met chocolade en teken een grote, genaaide glimlach op het gezicht van Jack.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken