Verwarm de oven voor op 145° op hete lucht. Vet de bakvorm in met een klontje boter en bloem of met Dr. Oetker Bakspray.
Verwarm de melk tot hij warm is en voeg de gist toe. Zet opzij.
Meng de bloem met het zout.
Maak een kuiltje en voeg de olijfolie, eidooier en boter toe. Giet er langzaam de warme melk bij en roer, zodat er een beetje bloem in het midden komt. Meng tot een homogene deeg.
Kneed het deeg en maak er een bal van.
Dek af en laat het deeg 30 minuten op een droge en warme plaats.
Volg de aanwijzingen op de verpakking van Dr. Oetker Banketbakkersroom.
Meng de bloem, suiker en zout. Snijd de boter in blokjes en voeg ze bij het mengsel. Meng met de hand of in een keukenmachine tot een kruimelig deeg, zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
Zodra het deeg gerezen is, de taartvorm bedekken door het met de hand aan te drukken. Snijd de randen die uit de pan steken eraf.
Maak een paar gaatjes in de bodem met een vork.
Vul de vorm met de banketbakkersroom en bedek met kruimeldeeg.
Bak de taart ongeveer 25 minuten en laat hem dan afkoelen in de pan.
Als de taart is afgekoeld, haalt u hem uit de pan door er een bord op te leggen en hem om te draaien. Verwijder de pan. Leg er een taartplaat op en keer opnieuw om. Laat afkoelen in de koelkast.
Bestrooi de kruimeltaart voor het serveren met poedersuiker.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken