Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Hart van rode wijn

Zachte Cake met rode wijn, ideaal voor Moederdag of Valentijn.

8 - 12 porties

40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Hart van rode wijn

Voor het deeg:

75 g chocolade, puur (fijngehakt)
125 g boter
125 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
½ flacon Dr. Oetker Vanille Aroma
snufje zout
2 eieren
75 ml rode wijn
125 g bloem
1 eetl. cacaopoeder (afgestreken)
1 koffiel. kaneel (afgestreken)
2 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder (afgestreken)

Voor het glazuur:

250 g poedersuiker
ongeveer 6 eetl. rode wijn

Voor de decoratie:

50 g Dr. Oetker Rolfondant wit
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstoffen

preparation

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven 180°C (voorverwarmd) // Hete lucht 160°C (voorverwarmd) // Baktijd: ca. 45 Min.

1

Voor het deeg

Klop met een mixer met kneedhaken de margarine smeuïg. Voeg één na één onder voortdurend roeren de suiker, de gevanillineerde suiker, het aroma en het zout toe. Voeg de eieren en de rode wijn toe (ca ½ minuut mixen bij elk ei). Meng de bloem, de cacao, de kaneel en de Backin, zeef dit en mix dit (op de middelste stand) beetje bij beetje onder het deeg. Meng de fijngehakte chocolade hierbij.

2

Voor het bakken

Vul de ingevette bakvorm met het deeg en plaats deze in het onderste deel van de oven. Laat het gebak na het bakken nog 10 minuten in de vorm staan, stort het dan op een taartrooster en laat het zo verder afkoelen.

3

Voor de decoratie

Kleur de rolfondant met de kleurstoffen. Vorm blaadjes en roosjes uit de rolfondant. Je kan hier ook zilverparels of kant - en - klare roosjes uit marsepein gebruiken.

4

Voor het glazuur

Meng zoveel rode wijn bij de poedersuiker tot er een dikke pap ontstaat. Bestrijk het gebak hiermee. Versier het gebak met de blaadjes en roosjes uit rolfondant terwijl het glazuur nog nat is; zo blijven ze beter kleven.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Hart van rode wijn

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1608kJ
384kcal
1474kJ
352kcal
Vetten 14.74g 13.52g
Koolhydraten 48.63g 44.62g
Eiwitten 9.51g 8.72g