Flag

Hart van rode wijn

8 - 12 porties
Gemakkelijk
40
Zachte Cake met rode wijn, ideaal voor Moederdag of Valentijn.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
75 gchocolade, puur (fijngehakt)
125 gboter
125 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
½ flaconDr. Oetker Vanille Aroma
snufjezout
2eieren
75 mlrode wijn
125 gbloem
1 eetl.cacaopoeder (afgestreken)
1 koffiel.kaneel (afgestreken)
2 koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder (afgestreken)
Voor het glazuur
250 gpoedersuiker
ongeveer 6 eetl.rode wijn
Voor de decoratie
50 gDr. Oetker Rolfondant wit
1 verpakkingDr. Oetker Kleurstoffen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Vanille Aroma
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder (afgestreken)
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven 180°C (voorverwarmd) // Hete lucht 160°C (voorverwarmd) // Baktijd: ca. 45 Min.

1

Voor het deeg

Klop met een mixer met kneedhaken de margarine smeuïg. Voeg één na één onder voortdurend roeren de suiker, de gevanillineerde suiker, het aroma en het zout toe. Voeg de eieren en de rode wijn toe (ca ½ minuut mixen bij elk ei). Meng de bloem, de cacao, de kaneel en de Backin, zeef dit en mix dit (op de middelste stand) beetje bij beetje onder het deeg. Meng de fijngehakte chocolade hierbij.

2

Voor het bakken

Vul de ingevette bakvorm met het deeg en plaats deze in het onderste deel van de oven. Laat het gebak na het bakken nog 10 minuten in de vorm staan, stort het dan op een taartrooster en laat het zo verder afkoelen.

3

Voor de decoratie

Kleur de rolfondant met de kleurstoffen. Vorm blaadjes en roosjes uit de rolfondant. Je kan hier ook zilverparels of kant - en - klare roosjes uit marsepein gebruiken.

4

Voor het glazuur

Meng zoveel rode wijn bij de poedersuiker tot er een dikke pap ontstaat. Bestrijk het gebak hiermee. Versier het gebak met de blaadjes en roosjes uit rolfondant terwijl het glazuur nog nat is; zo blijven ze beter kleven.