Hart van rode wijn

(0)
4 2 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Zachte Cake met rode wijn, ideaal voor Moederdag of Valentijn.

8 - 12 porties

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Hart van rode wijn

Voor het deeg:

75 g chocolade, puur (fijngehakt)
125 g boter
125 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
½ flacon Dr. Oetker Vanille Aroma
snufje zout
2 eieren
75 ml rode wijn
125 g bloem
1 eetl. cacaopoeder (afgestreken)
1 koffiel. kaneel (afgestreken)
2 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder (afgestreken)

Voor het glazuur:

250 g poedersuiker
ongeveer 6 eetl. rode wijn

Voor de decoratie:

50 g Dr. Oetker Rolfondant wit
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstoffen

Bereidingswijze

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven 180°C (voorverwarmd) // Hete lucht 160°C (voorverwarmd) // Baktijd: ca. 45 Min.

1

Voor het deeg

Klop met een mixer met kneedhaken de margarine smeuïg. Voeg één na één onder voortdurend roeren de suiker, de gevanillineerde suiker, het aroma en het zout toe. Voeg de eieren en de rode wijn toe (ca ½ minuut mixen bij elk ei). Meng de bloem, de cacao, de kaneel en de Backin, zeef dit en mix dit (op de middelste stand) beetje bij beetje onder het deeg. Meng de fijngehakte chocolade hierbij.

2

Voor het bakken

Vul de ingevette bakvorm met het deeg en plaats deze in het onderste deel van de oven. Laat het gebak na het bakken nog 10 minuten in de vorm staan, stort het dan op een taartrooster en laat het zo verder afkoelen.

3

Voor de decoratie

Kleur de rolfondant met de kleurstoffen. Vorm blaadjes en roosjes uit de rolfondant. Je kan hier ook zilverparels of kant - en - klare roosjes uit marsepein gebruiken.

4

Voor het glazuur

Meng zoveel rode wijn bij de poedersuiker tot er een dikke pap ontstaat. Bestrijk het gebak hiermee. Versier het gebak met de blaadjes en roosjes uit rolfondant terwijl het glazuur nog nat is; zo blijven ze beter kleven.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Hart van rode wijn

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1608 kJ
384 kcal
1474 kJ
352 kcal
Vetten 14.74 g 13.52 g
Koolhydraten 48.63 g 44.62 g
Eiwitten 9.51 g 8.72 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee