COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Kerstkrans

Maak zelf het dessert van je kerstmenu met dit eenvoudig recept.

12 stukken

enige ervaring gewenst 45 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Kerstkrans

Het deeg:

250 g boter
250 g suiker
5 g eieren
250 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
70 g noten (grof gehakt)
1 flacon Dr. Oetker Amandelaroma

De afwerking:

1 zakje Dr. Oetker Gebaksglazuur
50 g rode bessen

preparation

Bereiding

1

Laat de boter smelten en even afkoelen. Dit gaat ervoor zorgen dat de noten niet onderdaan in de vorm vallen tijdens het bakken.

2

Neem de kom met gesmolten boter en voeg de eieren, de suiker, de bloem, de bakpoeder Backin en het Amandel aroma toe.

3

Laat 10 minuten rusten op kamertemperatuur en voeg dan de noten mix toe.

4

Vet de bakvorm in en besprenkel met amandelschilfers. Indien je geen kransvorm hebt neem dan een ronde bakvorm en plaats een kleine vuurvaste kom in het midden.

5

Doe het beslag in de bakvorm. Bak 45 min in een voorverwarde oven op 180°C. Laat de krans afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Baktijd: 45 minuten

6

Maak de gebaksglazuur zoals aangeven op de verpakking. Haal de krans uit de bakvorm en verdeel het gebaksglazuur zo over de krans. Werk af met rode besjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kerstkrans

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1486 kJ
355 kcal
1792 kJ
428 kcal
Vetten 21.39 g 25.77 g
Koolhydraten 24.83 g 29.91 g
Eiwitten 15.61 g 18.80 g