Verkruimel de zandkoekjes of mix ze fijn in een cutter. Smelt de boter en meng deze met enkele druppels rode kleurstof tot je een mooie rode kleur krijgt.
Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter en voeg enkel druppels citroenaroma toe. Bekleed de bakvorm met vershoudfolie en stort hierin het koekjesmengsel. Druk aan alle goed aan en laat het opstijven in de koelkast.
Roer de platte kaas samen met de poedersuiker glad en voeg al roerend enkele druppels vanille-aroma toe.
Week de blaadjes gelatine enkele minuten in koud water. Pers ze uit en smelt de geweekte gelatine au bain-marie of op lage wattage in de microgolfoven.
Meng de platte kaas met de frambozensaus en de gelatine. Klop de room half op. Spatel het plattekaas mengsel onder de half opgeklopte room. Giet het mengsel in de bakvorm. Laat het geheel minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Ontvorm het gehaal. Snij de vier randen af. Maak er een rompertje van met gebruik van een uitsteekvorm (of een andere vorm naar keuze). Nog niet stijf genoeg? Laat nog even verder opstijven in de koelkast of zelfs diepvries.
Klop roomkaas met bloemsuiker op. Doe het geheel in een spuitzak. Spuit dit op de taart, strijk glad en zorg dat alles mooi bedekt is. Versier met gekleurde rolfondant.
Copyright VTM koken - Bekijk de receptvideo hier
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken