Warm de melk op. Meng de bloem en de gist zorgvuldig in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten toe en mix alles kort met de kneedhaken op de laagste, vervolgens ongeveer 5 min. op de hoogste stand tot een glad deeg. Dek het deeg af en laat het op een warme plaats rijzen tot het duidelijk in volume is toegenomen. Vet de vorm in.
Mix het deeg nogmaals grondig met de kneedhaken, doe het in de vorm en laat het opnieuw rijzen tot het duidelijk in volume is toegenomen. Verwarm de oven voor.
Boven en onderhitte: 220°C // Hetelucht oven: 200°C
Bestrijk het deeg met melk en maak kruisvormige insnijdingen. Schuif de vorm op het rooster in het onderste deel van de oven.
Baktijd: ca. 15 Min.
Verlaag de temperatuur en bak verder.
Boven en onderhitte: 200°C // Hetelucht oven: 180°C // Baktijd: ca. 40 min.
Laat het brood ca. 10 min. afkoelen in de vorm, haal het dan uit de vorm en laat het afkoelen op een taartrooster.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken