Verwarm voor de cake de oven voor. Bekleed de bodem van twee springvormen met bakpapier. Schil het fruit en snijd het in ca. 1 cm blokjes. Gebruik de handmixer met de garde en klop de boter, de suiker en het zout tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe. Meng in een tweede kom de bloem, maizena, hazelnoten, bakpoeder, stukjes fruit en kaneel. Voeg geleidelijk en afwisselend het bloemmengsel en het appelsap toe aan het botermengsel. Klop met de mixer tot je een glad beslag hebt. Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee springvormen en bak ongeveer 40 minuten. Haal uit de oven en laat de cakes volledig afkoelen. Maak de springvormen los en verwijder het bakpapier. Snijd elke cake horizontaal doormidden zodat je vier schijven krijgt.
Positie rooster: In het midden
Baktijd: 40 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Schil voor de vulling het fruit en rasp het fijn. Gebruik keukenpapier om het vocht eruit te persen en leg dit even opzij. Meng het poedersuiker, de Klop-Fix, het kaneel en de vanillesuiker. Gebruik de handmixer om de mascarpone glad te kloppen en voeg geleidelijk de room toe. Zodra het mengsel stevig begint te worden, voeg je langzaam het poedersuikermengsel toe en klop je het stijf. Schep het geraspte fruit erdoor.
Leg de onderste schijf op een taartkarton of een bord en verdeel er een laag vulling overheen. Plaats de tweede schijf op de eerste en verdeel er nog een laag vulling overheen. Plaats de derde schijf bovenop de tweede en smeer er een laatste laag vulling op. Leg als laatste de vierde schijf erop en verdeel de rest van de vullen over de bovenkant en de zijkanten van de cake. Zet de cake in de koelkast om af te koelen.
Versier de cake met wat karamelsaus of vruchtencoulis en rode vruchten.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken