Doe alle ingredienten voor het deeg in een foodprocessor en laat mengen tot je een mooie deegbal krijgt.
Wikkel het deeg in keukenfolie en leg dit minstens 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
Vet een taartvorm in met een beetje boter en bebloem de vorm. Haal het opgestijfde deeg uit de koelkast. Rol het deeg uit op een stuk bakpapier met een deegrol tot een grote lap van ongeveer 5mm dikte. Leg dit met behulp van het bakpapier in de taartvorm. Duw het deeg goed aan in de taartvorm en tegen de raden. Snijd het overtollige deeg weg.
Zet de taartvorm terug gedurende 20 tot 30 minuten in de koelkast zodat het deeg terug kan opstijven. Verwarm ondertussen de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Haal de taartvorm uit de koelkast, leg een stuk bakpapier op de taartbodem en vul dit op met bakbonen. Bak de taart zo blind in de oven gedurende 20 tot 25 minuten tot de bodem mooi goudbruin gebakken is.
Baktijd: ongeveer 20 - 25 Minuten
Bereid ondertussen de Banketbakkersroom. Giet hiervoor de mix voor Banketbakkersroom in een mengkom en voeg de melk toe. Meng het geheel met een klopper tot een glad mengsel. Zet dit gedurende ca. 15 min. in de koelkast. Meng de afgekoelde room daarna kort opnieuw.
Haal de taartbodem na het bakken uit de oven en laat even afkoelen.Verwijder voorzichtig het bakpapier met de bakbonen en laat verder volledig afkoelen.
Vul de afgekoelde taartbodem met de banketbakkersroom. Verdeel hierop het fruit.
Bereid de Taartina zoals beschreven staat op de verpakking en bestrijk hiermee de taart. Dit zorgt voor een mooie glanzende afwerking van je taart.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken