Elektrische oven:140°C / Hetelucht: 120 °C / Baktijd: ongeveer 25 minuten
Vet om te beginnen een bakplaat in - hier en daar een beetje is voldoende - en leg er bakpapier op. Verwarm de oven voor.
Scheid drie eieren voor het deeg. Om het eiwit goed stijf te kunnen kloppen, mag er geen druppel eigeel inzitten. Je kloppers zijn best ook vetvrij. Klop nu het eiwit stijf op de hoogste stand. Roer de gezeefde poedersuiker er beetje bij beetje door. Bewaar drie eetlepels van dit mengsel voor later.
Mix op de laagste stand de rest van de ingrediënten erbij: Gevanillineerde Suiker, Rum Aroma, kaneel en, om te beginnen, de helft van de amandelen. Van de resterende 200 gram amandelen kneed je zoveel onder het deeg als je nodig hebt om ervoor te zorgen dat het deeg amper nog kleeft. Rol het deeg uit op een laagje poedersuiker tot het ongeveer een centimeter dik is. Je kan ook een stuk folie gebruiken. Dan plakt het minder. Druk met het vormpje de sterren uit.
Als je het vormpje eerst door de poedersuiker haalt, blijft er geen deeg aan plakken.
Verdeel de overgebleven drie eetlepels eiwit met een mes over de sterren en strijk het mooi glad. Als het glazuur te dik is, roer je er gewoon enkele druppels water door. En dan gaan de sterretjes de oven in! (In het midden van de oven gedurende ongeveer 25 minuten) Let erop dat het eiwit tijdens het bakken licht van kleur blijft. De koekjes moeten onderaan nog een beetje zacht zijn. Leg het bakpapier met de sterren op een rooster en laat afkoelen.
In een goed sluitende bewaardoos blijven de kaneelsterren minstens twee weken vers.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken