Verwarm de oven voor (boven- en onderwarmte: 180 °C). Bedek de bakvorm met bakpapier. Meng de speltbloem, de hazelnoten, het cacaopoeder, het bakpoeder, de kaneel en het zout in een kom. Meng in een tweede kom de havermelk, appelmoes, ahornstroop en kokosolie. Roer de vloeibare ingrediënten door de droge ingrediënten en giet het geheel in de bakvorm. Bak deze in het midden van de oven gedurende ongeveer 15 minuten en laat de cake vervolgens afkoelen.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Hak ondertussen de Extra Donkere Chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie. Roer de silken tofu en de gesmolten chocolade samen met een staafmixer tot een gladde massa. Laat ongeveer 10 minuten rusten tot de crème wat dikker wordt.
Snijd cirkels uit de taart met behulp van een cutter. Het aantal moet even zijn, want elke taart heeft 2 cirkels nodig. Roer de crème kort door en vul een spuitzak met spuitmond met de crème. Knijp kleine crèmepuntjes op de taartbodems, leg er een tweede bodem op en knijp er nogmaals puntjes op. Herhaal dit voor de rest van de taartjes.
Versier de taartjes met frambozen en citroenmelisse en houd ze koel tot ze klaar zijn om te serveren.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken