Elektrische oven: 190°C (voorverwarmen) // Gasoven: stand 3 – 4 (voorverwarmen) // Baktijd: ca. 20 minuten
Zeef de bloem in een mengkom en voeg de gist er aan toe, vermeng het geheel goed. Voeg de overige ingrediënten er in aangegeven volgorde bij en kneed de massa met de mixer (kneedhaken) tot een glad deeg. Dek het deeg af met een vochtig doek en laat het op een warme plaats zo lang staan, totdat het deeg dubbel zo groot is.
Kneed vervolgens het deeg goed door en vorm een ca. 5 cm dikke rol. Snijd deze in 15 tot 20 gelijke stukken. Maak er bollen van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat met voldoende afstand tussen. Laat de bollen op een warme plaats zo lang staan, tot ze 1/3 groter zijn. Zet vervolgens de bakplaat onderaan in de bakoven. Snijd de afgekoelde gebakjes 1 keer middendoor.
Klop voor de vulling de eidooier met het poedersuiker op au bain-marie. Laat het mengsel afkoelen terwijl u het romig klopt en voeg vervolgens de mascarpone toe. Maak de gelatine klaar zoals voorgeschreven op de verpakking, verwarm met rum en meng goed. Klop de room op (hou ongeveer 3 eetlepels voor de ogen opzij) en voeg het geheel voorzichtig bij elkaar zodra het eimengsel begint te geleren.
Vul een spuitzak met gladde mond met de vulling. Spuit op elk gebakhelft kleine hoopjes. Breng vervolgens 2 helften schuin tegen elkaar aan en laat afkoelen in de koelkast. Vul een spuitzak met een klein mondje met de frambozenconfituur en spuit een beetje confituur tussen de vulling. Vul een spuitzak met de opzij gezette room en spuit 2 dotjes op het gebak voor de ogen. Voor de pupillen stipt u wat confituur op de ogen.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken