Chocolade in kleine stukjes hakken.
Doe de room in een steelpannetje. Snij het vanillestokje open en haal de zaadjes eruit, doe bij de room. Breng de room zachtjes aan de kook (laat niet koken). Doe de hete room bij de chocolade en roer tot een gladde saus.
Schep de ganache in een spuitzak en laat opstijven.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Teken enkele rondjes van 10 cm diameter op het vel papier. Laat genoeg afstand tussen elk rondje. Gebruik hiervoor een rond kommetje.
Plaats 80g suiker in de oven.
Meng het amandelpoeder en poedersuiker. Zet even opzij.
Klop de eiwitten stijf.Voeg dan 20g suiker toe, mix dit nog even goed. Voeg in porties de verwarmde suiker toe.
Spatel dan het mengsel van amandelpoeder en poedersuiker onder het opgeklopte eiwit. Voeg ook de bloem, het aroma en de kleurstoffen toe.
Doe de helft mengsel in een spuitzak. Spuit mooie rondjes. Doe de rest van het mengsel in de spuitzak en maak nog rondjes.
Elektrische oven: 180°C // Hete lucht: 180°C // baktijd: ca. 20 min.
Spuit de ganache op de binnenkant van 1 biscuitje en leg hierop een tweede biscuitje, duw iets aan. Versier met vers fruit en kleine bloemen Slagschuim.
In een mengkom, meng de bereinding voor Slagschuim met de koude melk en klop op tot luchtig schuim.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken