Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Kerstpops

lekker voor Kerst

8 - 12 stukken

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Kerstpops

Voor de cakepops:

675 g cake (op voorhand klaargemaakt)
100 g gekonfijt fruit
50 g walnoten fijngehakt
50 g cacaopoeder
25 g gember (fijngemalen)
6 druppels Dr. Oetker Amandelaroma
2 eetl. sinaasappelsap
2 eetl. brandewijn

Voor de decoratie:

200 g witte chocolade
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit (groen en rood)
een beetje poedersuiker (extra fijn - icing suiker)
Dr. Oetker Kleurstof

preparation

Bereiding

1

Voor de cakepops – verkruimel de restjes cake in een mengkom en voeg alle ingrediënten toe. Voeg voldoende vloeistof toe, zodat je een stevige maar soepele massa bekomt.

2

Neem telkens een eetlepel van het deeg en rol het tot kleine balletjes. Leg ze op een bakplaat en zet ze 20 minuten in de koelkast.

3

Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie. Laat een beetje afkoelen. Haal de balletjes uit de koelkast en giet er voorzichtig een lepel gesmolten chocolade over.

4

Voor de versiering begin je met de hulstblaadjes. Kneed de groene suikerpasta op een schoon werkvlak dat lichtjes bestrooid is met poedersuiker en rol uit. Steek met een vormpje hulstblaadjes uit de pasta. Indien je geen uitsteekvormpjes hebt in de vorm van een hulstblad kan je deze ook gewoon met een mes uitsnijden.

5

Plaats twee hulstblaadjes op elk balletje. Werk elke cakepop af met drie rode besjes uit rode suikerpasta. Bewaar ze op een droge plaats in een schone, afgesloten doos en presenteer ze op een glazen schaal, een kerstschaal of apart in feestelijke papieren cakevormpjes.  

Benodigdheden

Uitsteekvormpje in de vorm van een hulstblad

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kerstpops

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 5501 kJ
1314 kcal
4300 kJ
1027 kcal
Vetten 20.94 g 16.36 g
Koolhydraten 46.66 g 36.45 g
Eiwitten 5.82 g 4.55 g