Kerststronk met chocolade en kastanjes

(0)
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Het blijft een traditie, deze chocolade-kastanje kersttronk blijft een must voor elke feesttafel!

8 - 10 porties

enige ervaring gewenst 10 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Kerststronk met chocolade en kastanjes

Voor het deeg:

3 eieren
100 g suiker
100 g bloem
2 g Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Voor de siroop:

2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
20 g suiker
50 ml water

Voor de garnering:

1 zakje Dr. Oetker Pudding Vanille
500 ml melk
50 g chocolade, puur
200 g gekonfijte kastanjes (laat er eentje over voor de decoratie)

Voor de decoratie:

100 ml vloeibare room
chocoladevlokken
een beetje cacaopoeder

Bereidingswijze

Bereiding

1

De chocoladevulling

Bereid de pudding met 500 ml melk zoals aangegeven op de verpakking.

2

Voeg de chocolade toe aan de nog steeds warme pudding. Meng goed en dek af met folie. Koel gedurende minstens 2 uur.

3

De biscuit

Verwarm de oven voor.  Zeef de bloem en de Backin. Klop de eieren met de suiker tot je een mooie ruban hebt. Voeg de bloem en Backin toe en verdeel het deeg gelijkmatig over een bakplaat bedekt met bakpapier.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven: 180 °C

4

Plaats in het midden van de oven.  Na het bakken, stort de biscuit op een vochtige doek en rol hem op. Laat volledig afkoelen.

Plaats in de oven: In het midden

Baktijd: 10 minuten

5

Bereid een stroop door het water met suiker al roerend aan de kook te brengen.

6

Haal de chocoladevulling uit de koelkast. Meng het geheel kort met een garde. Verdeel de vulling in 2/3 en 1/3.

7

Montage en afwerking

Rol de biscuit uit. Verdeel met een penseel de stroop hierover. Verspreid 2/3 van de chocoladevulling over de stroop. Verdeel de grof gehakte kastanjes hierover. Rol de biscuit stevig op in de breedte. Plaats een paar uur in de koelkast.

8

Snij de uiteinden van de stronk af voor een mooie afwerking. Klop de vloeibare room op en meng deze voorzichtig bij de overgebleven chocoladevulling. Verdeel dit over de stronk.

9

Bestrooi het met een sluier van cacao, decoreer met stukjes kastanjes en chocoladevlokken. Koud bewaren tot het moment van serveren.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kerststronk met chocolade en kastanjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1135 kJ
271 kcal
724 kJ
173 kcal
Vetten 10.60 g 6.75 g
Koolhydraten 29.24 g 18.62 g
Eiwitten 13.73 g 8.74 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee