COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Kerststronk met chocolade en kastanjes

Het blijft een traditie, deze chocolade-kastanje kersttronk blijft een must voor elke feesttafel!

8 - 10 porties

enige ervaring gewenst 10 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Kerststronk met chocolade en kastanjes

Voor het deeg:

3 eieren
100 g suiker
100 g bloem
2 g Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Voor de siroop:

2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
20 g suiker
50 ml water

Voor de garnering:

1 bereiding voor Dr. Oetker Banketbakkersroom
500 ml melk
50 g chocolade, puur
200 g gekonfijte kastanjes (laat er eentje over voor de decoratie)

Voor de decoratie:

100 ml vloeibare room
chocoladevlokken
een beetje cacaopoeder

preparation

Bereiding

1

De chocoladebanketbakkersroom

Kook 500 ml melk. Haal van het vuur en voeg de inhoud van de Bereiding voor banketbakkersroom toe en meng met een garde.

2

Voeg de chocolade toe aan de nog steeds warme banketbakkersroom, nog steeds heet. Meng goed en dek af met folie. Koel gedurende minstens 2 uur.

3

De biscuit

Verwarm de oven voor. Elektrische oven: 200 ° C Hete lucht oven: 180 ° C. Zeef de bloem en de Backin Klop de eieren met de suiker totdat je een mooie ruban hebt. Voeg de bloem en Backin toe en verdeel het deeg gelijkmatig over een bakplaat bedekt met bakpapier.

4

Plaats in het midden van de oven. Bereidingstijd: Ongeveer 10 minuten. Na het bakken, draai de biscuit op een vochtige doek en rol hem op. Laat volledig afkoelen.

5

Bereid een stroop door het water met suiker aan de kook te brengen.

6

Haal de chocoladebanketbakkersroom uit de koelkast. Meng het geheel met een garde. Verdeel de room naar 2/3 en 1/3.

7

Montage en afwerking

Rol de biscuit uit. Verdeel met een penseel de stroop. Verspreid 2/3 van de chocoladebanketbakkersroom op het gouden oppervlak van de biscuit. Verdeel de grof gehakte kastanjes. Rol de biscuit in de breedte, om ervoor te zorgen dat je alles stevig oprolt. Plaats een paar uur in de koelkast.

8

Snij de uiteinden van de stronk voor een schoner uiterlijk. Klop de vloeibare room op en voeg deze toe aan de overgebleven banketbakkersroom. Verdeel de kastanje rond de stronk.

9

Bestrooi het met een sluier van cacao, decoreer met stukjes kastanjes en chocoladeschaafsel. Koud bewaren tot het moment van serveren.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kerststronk met chocolade en kastanjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1176 kJ
281 kcal
712 kJ
170 kcal
Vetten 10.68 g 6.48 g
Koolhydraten 31.30 g 18.97 g
Eiwitten 13.92 g 8.43 g