Flag

Kerststronk met chocolade en kastanjes

8 - 10 porties
Gemiddeld
10
Het blijft een traditie, deze chocolade-kastanje kersttronk blijft een must voor elke feesttafel!
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
3eieren
100 gsuiker
100 gbloem
2 gDr. Oetker Backin Bakpoeder
Voor de siroop
2 zakjesDr. Oetker Vanillesuiker
20 gsuiker
50 mlwater
Voor de garnering
1 zakjeDr. Oetker Pudding Vanille
500 mlmelk
50 gchocolade, puur
200 ggekonfijte kastanjes (laat er eentje over voor de decoratie)
Voor de decoratie
100 mlvloeibare room
chocoladevlokken
een beetjecacaopoeder

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
1

De chocoladevulling

Bereid de pudding met 500 ml melk zoals aangegeven op de verpakking.

2

Voeg de chocolade toe aan de nog steeds warme pudding. Meng goed en dek af met folie. Koel gedurende minstens 2 uur.

3

De biscuit

Verwarm de oven voor.  Zeef de bloem en de Backin. Klop de eieren met de suiker tot je een mooie ruban hebt. Voeg de bloem en Backin toe en verdeel het deeg gelijkmatig over een bakplaat bedekt met bakpapier.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

4

Plaats in het midden van de oven.  Na het bakken, stort de biscuit op een vochtige doek en rol hem op. Laat volledig afkoelen.

Positie rooster: In het midden

Baktijd: 10 Minuten

5

Bereid een stroop door het water met suiker al roerend aan de kook te brengen.

6

Haal de chocoladevulling uit de koelkast. Meng het geheel kort met een garde. Verdeel de vulling in 2/3 en 1/3.

7

Montage en afwerking

Rol de biscuit uit. Verdeel met een penseel de stroop hierover. Verspreid 2/3 van de chocoladevulling over de stroop. Verdeel de grof gehakte kastanjes hierover. Rol de biscuit stevig op in de breedte. Plaats een paar uur in de koelkast.

8

Snij de uiteinden van de stronk af voor een mooie afwerking. Klop de vloeibare room op en meng deze voorzichtig bij de overgebleven chocoladevulling. Verdeel dit over de stronk.

9

Bestrooi het met een sluier van cacao, decoreer met stukjes kastanjes en chocoladevlokken. Koud bewaren tot het moment van serveren.