Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Kerststronk met chocolade en kastanjes

Het blijft een traditie, deze chocolade-kastanje kersttronk blijft een must voor elke feesttafel!

8 - 10 porties

enige ervaring gewenst 10 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Kerststronk met chocolade en kastanjes

Voor het deeg:

3 eieren
100 g suiker
100 g bloem
2 g Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Voor de siroop:

2 zakjes Dr. Oetker Vanille Suiker
20 g suiker
50 ml water

Voor de garnering:

1 bereiding voor Dr. Oetker Banketbakkersroom
500 ml melk
50 g chocolade, puur
200 g gekonfijte kastanjes (laat er eentje over voor de decoratie)

Voor de decoratie:

100 ml vloeibare room
chocoladevlokken
een beetje cacaopoeder

preparation

Bereiding

1

De chocoladebanketbakkersroom

Kook 500 ml melk. Haal van het vuur en voeg de inhoud van de Bereiding voor banketbakkersroom toe en meng met een garde.

2

Voeg de chocolade toe aan de nog steeds warme banketbakkersroom, nog steeds heet. Meng goed en dek af met folie. Koel gedurende minstens 2 uur.

3

De biscuit

Verwarm de oven voor. Elektrische oven: 200 ° C Hete lucht oven: 180 ° C. Zeef de bloem en de Backin Klop de eieren met de suiker totdat je een mooie ruban hebt. Voeg de bloem en Backin toe en verdeel het deeg gelijkmatig over een bakplaat bedekt met bakpapier.

4

Plaats in het midden van de oven. Bereidingstijd: Ongeveer 10 minuten. Na het bakken, draai de biscuit op een vochtige doek en rol hem op. Laat volledig afkoelen.

5

Bereid een stroop door het water met suiker aan de kook te brengen.

6

Haal de chocoladebanketbakkersroom uit de koelkast. Meng het geheel met een garde. Verdeel de room naar 2/3 en 1/3.

7

Montage en afwerking

Rol de biscuit uit. Verdeel met een penseel de stroop. Verspreid 2/3 van de chocoladebanketbakkersroom op het gouden oppervlak van de biscuit. Verdeel de grof gehakte kastanjes. Rol de biscuit in de breedte, om ervoor te zorgen dat je alles stevig oprolt. Plaats een paar uur in de koelkast.

8

Snij de uiteinden van de stronk voor een schoner uiterlijk. Klop de vloeibare room op en voeg deze toe aan de overgebleven banketbakkersroom. Verdeel de kastanje rond de stronk.

9

Bestrooi het met een sluier van cacao, decoreer met stukjes kastanjes en chocoladeschaafsel. Koud bewaren tot het moment van serveren.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kerststronk met chocolade en kastanjes

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 1176kJ
281kcal
712kJ
170kcal
Vetten 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwitten 0g 0g