COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.
COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Lamataart

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Gelaagde cake versierd met lama's en cactussen

10 - 12 porties

enige ervaring gewenst 240 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Lamataart

Het biscuitgebak:

4 eieren Medium
130 g basterdsuiker
¾ ml Dr. Oetker Citroenaroma (15 drops)
45 ml water (3 tbsps)
8 g Dr. Oetker Vanillesuiker
snufje zout
75 g bloem (Type 405)
50 g maïsbloem
2 zakjes Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Franse botercrème:

4 eieren
150 g basterdsuiker
snufje zout
375 g zachte boter ongezouten
¾ ml citroenaroma 15 druppels
300 g bosbessen

Slagroomglazuur:

250 g boter ongezouten
250 g poedersuiker
snufje zout
¼ ml citroenaroma 5 druppels

Decoratie:

200 g Dr. Oetker Rolfondant wit
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstoffen oranje
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstoffen Geel
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstoffen Roze
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstoffen Groen

preparation

Bereiding

1

Voor het biscuitgebak

Voor het biscuitgebak: verwarm de oven voor (boven/onderwarmte: 180 °C). Bekleed de bodem van twee springvormen met bakpapier. Scheid het eiwit van het eigeel. Meng bloem, maizena en bakpoeder door elkaar. Roer het eigeel met een derde van de suiker, het aroma en het water tot een schuimig mengsel. Klop het eiwit met de rest van de suiker, de vanillesuiker en het zout stijf en roer er beetje bij beetje het eigeelmengsel door. Zeef het bloemmengsel boven dit mengsel en roer het erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvormen, strijk glad en bak ca. 20 minuten op het middelste rooster van de oven. Haal het gebak uit de oven en laat volledig afkoelen. 

Elektrische oven: 180 °C

2

Voor de Franse botercrème

Verhit intussen voor de Franse botercrème ei, suiker en zout au bain-marie in een metalen kom. Roer het mengsel continu met een garde, tot het 85 °C is. Haal dan de kom weg van het vuur en klop het mengsel met een handmixer tot de temperatuur is gedaald tot ca. 25 °C. Dit kan tot 20 minuten duren. Klop intussen de boter tot ze wit en romig is. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Roer het eimengsel beetje bij beetje door de boter en voeg het aroma toe. 

3

Maak de springvormen rond het gebak los en verwijder het bakpapier. Snij elk gebak horizontaal doormidden, zodat je vier lagen krijgt. Was de bosbessen en droog ze af met een handdoek. Smeer een derde van de botercrème op de onderste laag en druk er wat bosbessen in. Breng nu de tweede laag aan met evenveel botercrème en voeg wat bosbessen toe. Maak met de laatste portie botercrème en de resterende bosbessen de derde laag. Leg tot slot de laatste laag erop en laat de taart minstens 1 uur afkoelen. 

4

Voor de slagroomglazuur

Meng intussen voor de buitenste crèmelaag boter, poedersuiker, zout en aroma tot een wit, luchtig mengsel met de garde op de handmixer. Dit kan enkele minuten duren. Verdeel nu de crème over de taart, zodat deze volledig bedekt is en zet opzij om weer te laten afkoelen. 

5

Voor de decoratie

Verdeel de fondant voor de decoratie in vier porties en kleur rijkelijk naar wens. Je kunt bijvoorbeeld geel en oranje, roze of groen met roze gebruiken. Rol elke portie uit tot 2 mm dikke vellen en snij er cirkels van verschillende grootte uit met een deegsnijder. Plaats de fondantcirkels van groot naar klein op elkaar en 'lijm' ze vast met een beetje water. Snij nu de cirkels doormidden met een mes en plaats ze rond de randen op de taart. Maak een lama en cactussen, steek ze op de taart en dien op. 

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Lamataart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 3416 kJ
816 kcal
1465 kJ
350 kcal
Vetten 53.07 g 22.78 g
Koolhydraten 72.90 g 31.29 g
Eiwitten 6.22 g 2.67 g