Lamataart

(0)
5 9 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Gelaagde cake versierd met lama's en cactussen

10 - 12 porties

enige ervaring gewenst 240 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Lamataart

Het biscuitgebak:

4 eieren Medium
130 g basterdsuiker
¾ ml Dr. Oetker Citroenaroma (15 drops)
45 ml water (3 tbsps)
8 g Dr. Oetker Vanillesuiker
snufje zout
75 g bloem (Type 405)
50 g maïsbloem
2 zakjes Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Franse botercrème:

4 eieren
150 g basterdsuiker
snufje zout
375 g zachte boter ongezouten
¾ ml citroenaroma 15 druppels
300 g bosbessen

Slagroomglazuur:

250 g boter ongezouten
250 g poedersuiker
snufje zout
¼ ml citroenaroma 5 druppels

Decoratie:

200 g Dr. Oetker Rolfondant wit
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstoffen oranje
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstoffen Geel
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstoffen Roze
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstoffen Groen

Bereidingswijze

Bereiding

1

Voor het biscuitgebak

Voor het biscuitgebak: verwarm de oven voor (boven/onderwarmte: 180 °C). Bekleed de bodem van twee springvormen met bakpapier. Scheid het eiwit van het eigeel. Meng bloem, maizena en bakpoeder door elkaar. Roer het eigeel met een derde van de suiker, het aroma en het water tot een schuimig mengsel. Klop het eiwit met de rest van de suiker, de vanillesuiker en het zout stijf en roer er beetje bij beetje het eigeelmengsel door. Zeef het bloemmengsel boven dit mengsel en roer het erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvormen, strijk glad en bak ca. 20 minuten op het middelste rooster van de oven. Haal het gebak uit de oven en laat volledig afkoelen. 

Elektrische oven: 180 °C

2

Voor de Franse botercrème

Verhit intussen voor de Franse botercrème ei, suiker en zout au bain-marie in een metalen kom. Roer het mengsel continu met een garde, tot het 85 °C is. Haal dan de kom weg van het vuur en klop het mengsel met een handmixer tot de temperatuur is gedaald tot ca. 25 °C. Dit kan tot 20 minuten duren. Klop intussen de boter tot ze wit en romig is. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Roer het eimengsel beetje bij beetje door de boter en voeg het aroma toe. 

3

Maak de springvormen rond het gebak los en verwijder het bakpapier. Snij elk gebak horizontaal doormidden, zodat je vier lagen krijgt. Was de bosbessen en droog ze af met een handdoek. Smeer een derde van de botercrème op de onderste laag en druk er wat bosbessen in. Breng nu de tweede laag aan met evenveel botercrème en voeg wat bosbessen toe. Maak met de laatste portie botercrème en de resterende bosbessen de derde laag. Leg tot slot de laatste laag erop en laat de taart minstens 1 uur afkoelen. 

4

Voor de slagroomglazuur

Meng intussen voor de buitenste crèmelaag boter, poedersuiker, zout en aroma tot een wit, luchtig mengsel met de garde op de handmixer. Dit kan enkele minuten duren. Verdeel nu de crème over de taart, zodat deze volledig bedekt is en zet opzij om weer te laten afkoelen. 

5

Voor de decoratie

Verdeel de fondant voor de decoratie in vier porties en kleur rijkelijk naar wens. Je kunt bijvoorbeeld geel en oranje, roze of groen met roze gebruiken. Rol elke portie uit tot 2 mm dikke vellen en snij er cirkels van verschillende grootte uit met een deegsnijder. Plaats de fondantcirkels van groot naar klein op elkaar en 'lijm' ze vast met een beetje water. Snij nu de cirkels doormidden met een mes en plaats ze rond de randen op de taart. Maak een lama en cactussen, steek ze op de taart en dien op. 

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Lamataart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 3416 kJ
816 kcal
1465 kJ
350 kcal
Vetten 53.07 g 22.78 g
Koolhydraten 72.90 g 31.29 g
Eiwitten 6.22 g 2.67 g
Cookie- en trackinginstellingen

Wij zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en soortgelijke technologieën gebruiken om te begrijpen hoe jij onze website gebruikt. Zo kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website overeenkomstig aanpassen. Bovendien willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms.

Als je hiermee instemt, klik dan op 'Akkoord'. Je toestemming houdt uitdrukkelijk ook een mogelijke gegevensoverdracht in naar de Verenigde Staten in de zin van Art. 49 AVG. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie. Daarin vind je ook meer informatie over gegevensoverdracht aan technologieleveranciers en partners in de Verenigde Staten. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen.

Noodzakelijke Cookies

Wij hebben deze cookies en soortgelijke technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk en je kunt deze niet uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen wij graag meer weten over de manier waarop je onze website gebruikt, om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Daartoe maken wij gebruik van cookies en soortgelijke technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en ons zo helpen ons aanbod voor jou te verbeteren.

Wij maken ook gebruik van technologieleveranciers die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat wij onze marketingcampagnes op jouw behoeften kunnen afstemmen, gaan wij na hoe jij op onze website terechtkomt en hoe je met onze advertenties omgaat. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bv. om jouw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Wij werken ook samen met partners die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee