Lamataart

(0)
5 1 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Gelaagde cake versierd met lama's en cactussen

10 - 12 porties

enige ervaring gewenst 240 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Lamataart

Het biscuitgebak:

4 eieren Medium
130 g basterdsuiker
¾ ml Dr. Oetker Citroenaroma (15 drops)
45 ml water (3 tbsps)
8 g Dr. Oetker Vanillesuiker
snufje zout
75 g bloem (Type 405)
50 g maïsbloem
2 zakjes Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Franse botercrème:

4 eieren
150 g basterdsuiker
snufje zout
375 g zachte boter ongezouten
¾ ml citroenaroma 15 druppels
300 g bosbessen

Slagroomglazuur:

250 g boter ongezouten
250 g poedersuiker
snufje zout
¼ ml citroenaroma 5 druppels

Decoratie:

200 g Dr. Oetker Rolfondant wit
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstoffen oranje
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstoffen Geel
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstoffen Roze
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstoffen Groen

Bereidingswijze

Bereiding

1

Voor het biscuitgebak

Voor het biscuitgebak: verwarm de oven voor (boven/onderwarmte: 180 °C). Bekleed de bodem van twee springvormen met bakpapier. Scheid het eiwit van het eigeel. Meng bloem, maizena en bakpoeder door elkaar. Roer het eigeel met een derde van de suiker, het aroma en het water tot een schuimig mengsel. Klop het eiwit met de rest van de suiker, de vanillesuiker en het zout stijf en roer er beetje bij beetje het eigeelmengsel door. Zeef het bloemmengsel boven dit mengsel en roer het erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvormen, strijk glad en bak ca. 20 minuten op het middelste rooster van de oven. Haal het gebak uit de oven en laat volledig afkoelen. 

Elektrische oven: 180 °C

2

Voor de Franse botercrème

Verhit intussen voor de Franse botercrème ei, suiker en zout au bain-marie in een metalen kom. Roer het mengsel continu met een garde, tot het 85 °C is. Haal dan de kom weg van het vuur en klop het mengsel met een handmixer tot de temperatuur is gedaald tot ca. 25 °C. Dit kan tot 20 minuten duren. Klop intussen de boter tot ze wit en romig is. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Roer het eimengsel beetje bij beetje door de boter en voeg het aroma toe. 

3

Maak de springvormen rond het gebak los en verwijder het bakpapier. Snij elk gebak horizontaal doormidden, zodat je vier lagen krijgt. Was de bosbessen en droog ze af met een handdoek. Smeer een derde van de botercrème op de onderste laag en druk er wat bosbessen in. Breng nu de tweede laag aan met evenveel botercrème en voeg wat bosbessen toe. Maak met de laatste portie botercrème en de resterende bosbessen de derde laag. Leg tot slot de laatste laag erop en laat de taart minstens 1 uur afkoelen. 

4

Voor de slagroomglazuur

Meng intussen voor de buitenste crèmelaag boter, poedersuiker, zout en aroma tot een wit, luchtig mengsel met de garde op de handmixer. Dit kan enkele minuten duren. Verdeel nu de crème over de taart, zodat deze volledig bedekt is en zet opzij om weer te laten afkoelen. 

5

Voor de decoratie

Verdeel de fondant voor de decoratie in vier porties en kleur rijkelijk naar wens. Je kunt bijvoorbeeld geel en oranje, roze of groen met roze gebruiken. Rol elke portie uit tot 2 mm dikke vellen en snij er cirkels van verschillende grootte uit met een deegsnijder. Plaats de fondantcirkels van groot naar klein op elkaar en 'lijm' ze vast met een beetje water. Snij nu de cirkels doormidden met een mes en plaats ze rond de randen op de taart. Maak een lama en cactussen, steek ze op de taart en dien op. 

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Lamataart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 3416 kJ
816 kcal
1465 kJ
350 kcal
Vetten 53.07 g 22.78 g
Koolhydraten 72.90 g 31.29 g
Eiwitten 6.22 g 2.67 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee