Mummie Eclairs

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Tover in een handomdraai deze lekkere mummie eclairs op tafel!

ongeveer 4 stukken

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Mummie Eclairs

Voor de soezen:

125 ml water
2 eieren
25 g boter of margarine
90 g bloem
1 mesp. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
snufje zout

Voor de vulling:

80 ml melk
Dr. Oetker Banketbakkersroom

Voor de decoratie:

Dr. Oetker Chocoladeglazuur
Dr. Oetker Chocoladestiften

Bereidingswijze

Bereiding

1

Bereiding

Verwarm de oven (200 °C elektrisch / 180 °C hetelucht). Neem een kookpot en voeg het water en het zout toe. Breng aan de kook en voeg er de suiker en de boter aan toe en laat de boter smelten. Neem dan de pot van het vuur, voeg de bloem in één keer toe en meng het geheel goed. Zet de pot opnieuw op het vuur en blijf voortdurend roeren, tot het deeg een bol vormt die van de kookpot loskomt. Neem de pot van het vuur, voeg de eieren één voor één toe en meng het geheel tot je een glanzend deeg bekomt. Voeg tenslotte het bakpoeder toe.

2

Vul een spuitzak met het deeg en spuit hiermee het soezendeeg op de met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de soezen in het midden van de oven gedurende ca. 20 minuten en laat ze daarna afkoelen.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven: 180 °C

Plaats in de oven: In het midden

Baktijd: ongeveer 20 minuten

3

Vulling

Maak de Dr. Oetker Bereiding voor Banketbakkersroom klaar zaols aangegeven op de verpakking. Snij de soezen in de lengte open met een scherp mes en vul ze met de banketbakkersroom.

4

Decoratie

Bereid de Dr. Oetker Chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Bedek de bovenkant van de soezen met de glazuur. Laat het enkele minuten opstijven.

5

Teken een witte bol met de witte Dr. Oetker Chocoladestift op elk uiteinde van de soezen. Deze worden de hoofden van de mummies. Teken met de pure Dr. Oetker Chocoladestift de twee ogen van de mummies. Bedek ten soltte het glazuur met witte lijnen, die je opnieuw tekent met de witte chocoladestift.

TIP

Je kan de banketbakkersroom ook vervangen door Dr. Oetker Klop-Klop indien je een lichtere vulling verkiest!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Mummie Eclairs

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1361 kJ
325 kcal
980 kJ
234 kcal
Vetten 19.06 g 13.71 g
Koolhydraten 15.96 g 11.48 g
Eiwitten 17.98 g 12.94 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee