Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Mummie Eclairs

Tover in een handomdraai deze lekkere mummie eclairs op tafel!

ongeveer 4 stukken

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Mummie Eclairs

Voor de soezen:

125 ml water
2 eieren
25 g boter of margarine
90 g bloem
1 mesp. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
snufje zout

Voor de vulling:

80 ml melk
Dr. Oetker Banketbakkersroom

Voor de decoratie:

Dr. Oetker Chocoladeglazuur
Dr. Oetker Chocoladestiften

preparation

Bereiding

1

Bereiding

Verwarm de oven (200 °C elektrisch / 180 °C hetelucht). Neem een kookpot en voeg het water en het zout toe. Breng aan de kook en voeg er de suiker en de boter aan toe en laat de boter smelten. Neem dan de pot van het vuur, voeg de bloem in één keer toe en meng het geheel goed. Zet de pot opnieuw op het vuur en blijf voortdurend roeren, tot het deeg een bol vormt die van de kookpot loskomt. Neem de pot van het vuur, voeg de eieren één voor één toe en meng het geheel tot je een glanzend deeg bekomt. Voeg tenslotte het bakpoeder toe.

2

Vul een spuitzak met het deeg en spuit hiermee het soezendeeg op de met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de soezen in het midden van de oven gedurende ca. 20 minuten en laat ze daarna afkoelen.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven: 180 °C

Plaats in de oven: In het midden

Baktijd: ongeveer 20 minuten

3

Vulling

Maak de Dr. Oetker Bereiding voor Banketbakkersroom klaar zaols aangegeven op de verpakking. Snij de soezen in de lengte open met een scherp mes en vul ze met de banketbakkersroom.

4

Decoratie

Bereid de Dr. Oetker Chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Bedek de bovenkant van de soezen met de glazuur. Laat het enkele minuten opstijven.

5

Teken een witte bol met de witte Dr. Oetker Chocoladestift op elk uiteinde van de soezen. Deze worden de hoofden van de mummies. Teken met de pure Dr. Oetker Chocoladestift de twee ogen van de mummies. Bedek ten soltte het glazuur met witte lijnen, die je opnieuw tekent met de witte chocoladestift.

TIP

Je kan de banketbakkersroom ook vervangen door Dr. Oetker Klop-Klop indien je een lichtere vulling verkiest!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Mummie Eclairs

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1361 kJ
325 kcal
980 kJ
234 kcal
Vetten 19.06 g 13.71 g
Koolhydraten 15.96 g 11.48 g
Eiwitten 17.98 g 12.94 g