COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Mummie Eclairs

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Tover in een handomdraai deze lekkere mummie eclairs op tafel!

ongeveer 4 stukken

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Mummie Eclairs

Voor de soezen:

125 ml water
2 eieren
25 g boter of margarine
90 g bloem
1 mesp. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
snufje zout

Voor de vulling:

80 ml melk
Dr. Oetker Banketbakkersroom

Voor de decoratie:

Dr. Oetker Chocoladeglazuur
Dr. Oetker Chocoladestiften

preparation

Bereiding

1

Bereiding

Verwarm de oven (200 °C elektrisch / 180 °C hetelucht). Neem een kookpot en voeg het water en het zout toe. Breng aan de kook en voeg er de suiker en de boter aan toe en laat de boter smelten. Neem dan de pot van het vuur, voeg de bloem in één keer toe en meng het geheel goed. Zet de pot opnieuw op het vuur en blijf voortdurend roeren, tot het deeg een bol vormt die van de kookpot loskomt. Neem de pot van het vuur, voeg de eieren één voor één toe en meng het geheel tot je een glanzend deeg bekomt. Voeg tenslotte het bakpoeder toe.

2

Vul een spuitzak met het deeg en spuit hiermee het soezendeeg op de met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de soezen in het midden van de oven gedurende ca. 20 minuten en laat ze daarna afkoelen.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven: 180 °C

Plaats in de oven: In het midden

Baktijd: ongeveer 20 minuten

3

Vulling

Maak de Dr. Oetker Bereiding voor Banketbakkersroom klaar zaols aangegeven op de verpakking. Snij de soezen in de lengte open met een scherp mes en vul ze met de banketbakkersroom.

4

Decoratie

Bereid de Dr. Oetker Chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Bedek de bovenkant van de soezen met de glazuur. Laat het enkele minuten opstijven.

5

Teken een witte bol met de witte Dr. Oetker Chocoladestift op elk uiteinde van de soezen. Deze worden de hoofden van de mummies. Teken met de pure Dr. Oetker Chocoladestift de twee ogen van de mummies. Bedek ten soltte het glazuur met witte lijnen, die je opnieuw tekent met de witte chocoladestift.

TIP

Je kan de banketbakkersroom ook vervangen door Dr. Oetker Klop-Klop indien je een lichtere vulling verkiest!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Mummie Eclairs

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1361 kJ
325 kcal
980 kJ
234 kcal
Vetten 19.06 g 13.71 g
Koolhydraten 15.96 g 11.48 g
Eiwitten 17.98 g 12.94 g