Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Normandische pannenkoekentaart

voor 6 personen

ongeveer 6 porties

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Normandische pannenkoekentaart

Voor het beslag:

1 zakje Dr. Oetker Pannenkoeken
450 ml melk

Voor de garnering:

6 appels (renetten)
50 g suiker
2 zakjes Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
geraspte schil van 1 citroen
4 eetl. water

Voor de decoratie:

50 g geschaafde amandelen
2 eetl. abrikozenconfituur

preparation

Bereiding

1

voor de garnering

Bereid de compote: schil de appels, snijd ze in 4, verwijder het klokhuis en de pitjes en snijd de kwartjes in fijne schijfjes. Doe de appelschijfjes in een kookpot met de suiker, de vanillesuiker, de citroenschil en het water. Laat dit gedurende 20 minuten afgedekt koken op een heet vuur.

2

voor de bereiding

Bereid de pannenkoeken zoals aangegeven op de verpakking. Houd de pannenkoeken warm au bain-marie. Leg een stuk aluminiumfolie tussen elke pannenkoek zodat deze niet aan elkaar plakken.

3

voor het bakken

Bestrijk alle pannenkoeken (behalve de laatste) met een laagje compote en stapel ze op een ovenschaal. Bestrijk de bovenkant van de taart met abrikozenconfituur en bestrooi dit met de geschaafde amandelen. Plaats de taart gedurende 5 minuten in een hete oven net voor het serveren.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Baktijd: 5 minuten

tip

U kan deze taart ook flamberen met calvados.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Normandische pannenkoekentaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1017 kJ
243 kcal
398 kJ
95 kcal
Vetten 6.00 g 2.33 g
Koolhydraten 38.72 g 15.07 g
Eiwitten 6.51 g 2.53 g