Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Overheerlijk chocolade-ijs

Chocolade-ijs met stukjes hazelnoot en praline

4 porties

eenvoudig 30 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Overheerlijk chocolade-ijs

Voor het ijs:

250 ml volle melk
1 verpakking Dr. Oetker Bereiding voor Ijs chocolade
een beetje witte chocolade (grof gehakt)
enkele pralines naar keuze - grof gehakt

Om te bestrooien:

125 g braambessen
30 g hazelnoten
30 g hazelnoten (grof gehakt)
een beetje witte chocolade (grof gehakt)
enkele pralines (grof gehakt)
ongeveer 1 Dr. Oetker Chocofantasie

preparation

Bereiding

1

Voor het ijs

Giet de koude melk in een mengkom. Voeg de ijsmix  en meng met de elektrische mixer met kloppers (eerst kort op laagste stand, daarna 3 min. op hoogste stand). Meng hieronder de witte chocoladestukjes en de grof gehakte pralines. Het beslag in een diepvriesbestendige bewaardoos gieten, afdekken en ten minste 4 uur bij -18°C invriezen.

2

Om te bestrooien

Laat het ijs ca. 10 min. op kamertemperatuur staan. Verdeel het ijs over de glaasjes en versier deze naar eigen wens met braambessen, hazelnoten, chocoladestukjes en chocoladefantasie .

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Overheerlijk chocolade-ijs

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 892 kJ
213 kcal
481 kJ
115 kcal
Vetten 10.02 g 5.42 g
Koolhydraten 24.66 g 13.33 g
Eiwitten 4.91 g 2.65 g