Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Pannenkoeken met banaan en plattekaas

voor 10 tot 12 stuks

10 - 12 stukken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Pannenkoeken met banaan en plattekaas

Voor de pannenkoeken:

1 verpakking Dr. Oetker Pannenkoeken
450 ml melk

Voor de vulling:

250 g magere plattekaas
20 ml room (2 eetlepels)
2 eetl. bruine suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
1 eetl. citroensap
2 bananen
60 g rozijnen
60 g margarine
3 eetl. geraspte chocolade

preparation

Bereiding

1

De bananen–plattekaasvulling

Meng de platte kaas met de room, de suiker, de gevanillineerde suiker en het citroensap. Schil de bananen, snijd ze in dunne schijfjes en meng ze met de rozijnen onder het platte kaasmengsel.

2

Doe de inhoud van het zakje in een kom en voeg langzaam en al roerend 450 ml koude melk toe tot het deeg glad en luchtig is. Maak de pan voor de pannenkoeken goed heet, vet ze vervolgens in met een beetje boter en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin. Houd de pannenkoeken warm au bain-marie.

3

Bestrijk de pannenkoeken voor de helft met de bananen–plattekaasvulling en plooi ze 2 keer dubbel zodat er een zakje ontstaat. Serveer de pannenkoeken met een beetje geraspte chocolade.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Pannenkoeken met banaan en plattekaas

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 712 kJ
170 kcal
557 kJ
133 kcal
Vetten 7.06 g 5.52 g
Koolhydraten 20.21 g 15.79 g
Eiwitten 6.46 g 5.05 g