Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Pannenkoeken met chocolademousse

voor 10 tot 12 stuks

10 - 12 stukken

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Pannenkoeken met chocolademousse

Voor de pannenkoeken:

1 verpakking Dr. Oetker Pannenkoeken
450 ml halfvolle melk

Voor de vulling:

1 bereiding voor Dr. Oetker Mousse Light Chocolade
250 ml halfvolle melk

Voor de abrikozensaus en de afwerking:

½ blik abrikozen (240 gr)
2 blaadjes citroenmelisse

preparation

Bereiding

1

Voor de chocolademousse

Roer de inhoud van het zakje Dr. Oetker Mousse light in 250 ml koude melk. Klop dit mengsel met de mixer op de hoogste stand in 5 minuten op en plaats de mousse gedurende 2 uur in de koelkast.

2

Voor de abrikozensaus

Pureer de abrikozen en het sap fijn in een hoge kom.

3

Voor de pannenkoeken

Doe de inhoud van het zakje in een kom en voeg langzaam en al roerend 450 ml koude melk toe tot het deeg glad en luchtig is. Maak de pan voor de pannenkoeken goed heet, vet ze vervolgens in met een beetje boter en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin. Houd de pannenkoeken warm au bain marie.

4

Afwerking

Beleg de lauwe pannenkoeken voor de helft met chocolademousse, vouw de andere helft over de chocolademousse en sla de randen om. Serveer de pannenkoeken met een beetje abrikozensaus en garneer het bord met enkele blaadjes citroenmelisse.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Pannenkoeken met chocolademousse

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 276 kJ
66 kcal
285 kJ
68 kcal
Vetten 1.52 g 1.57 g
Koolhydraten 9.24 g 9.52 g
Eiwitten 3.56 g 3.67 g