Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Pannenkoeken met perenmousse

voor 4 personen

4 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Pannenkoeken met perenmousse

Voor het beslag:

1 verpakking Dr. Oetker Pannenkoeken
450 ml melk

Voor de perenmousse:

4 peren
citroensap (van 1/2 citroen)
2 zakjes Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
2 eidooiers
1 l water
100 g suiker
1 eetl. poedersuiker
4 eiwitten

Voor de decoratie:

150 g chocolade
80 g boter
sinaasappelsap (van 1 sinaasappel)
1 eetl. poedersuiker

Voor het bestrooien:

3 zakjes Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker

preparation

Bereiding

1

Voor de pannenkoeken

Doe de inhoud van het zakje in een kom en voeg langzaam en al roerend 450 ml koude melk toe tot het deeg glad en luchtig is. Maak de pan voor de pannenkoeken goed heet, vet ze vervolgens in met een beetje boter en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin. Houd de pannenkoeken warm au bain-marie.

2

Vvoor de perenmousse

Schil de peren, verwijder het klokhuis, snijd ze in 4 en besprenkel ze met citroensap. Breng 1 liter water met 100 g suiker aan de kook, pocheer hierin de peren gedurende 8 minuten en laat ze in deze siroop afkoelen. Laat de peren uitlekken op een stuk keukenpapier en mix ze samen met de vanillesuiker en de eigelen.Sla de eiwitten stijf, voeg de poedersuiker toe zodra het eiwit stijf begint te worden. Voeg een derde van de mousse al roerend bij de perenmousse. Spatel vervolgens de rest voorzichtig door de perenmousse.

3

Voor het bakken

Beleg de pannenkoeken met een beetje van de perenmousse, rol ze op en plaats ze op een beboterde ovenschaal. Bestrooi de pannenkoeken met vanillesuiker en plaats de ovenschaal gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Elektrische oven: 140 °C

Heteluchtoven: 120 °C

Baktijd: 10 minuten

4

Voor de chocoladesaus

Bereid de chocoladesaus terwijl de pannenkoeken in de oven staan. Smelt de chocolade au bain-marie, voeg de boter, het sinaasappelsap en de poedersuiker toe en meng het geheel tot u een homogene massa verkrijgt. Serveer de hete pannenkoeken met een beetje warme chocoladesaus.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Pannenkoeken met perenmousse

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 3140 kJ
750 kcal
465 kJ
111 kcal
Vetten 34.46 g 5.10 g
Koolhydraten 92.41 g 13.67 g
Eiwitten 15.75 g 2.33 g