Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Pindakaas ijs

Stracciatella-ijs met pindakaascreme

ongeveer 4 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Pindakaas ijs

Voor het ijs:

1 verpakking Dr. Oetker Bereiding voor Ijs Stracciatella
250 ml melk
80 g pindakaas

preparation

Bereiding

1

Giet de koude melk in een mengkom. Voeg de ijsmix  en meng met de elektrische mixer met kloppers (eerst kort op laagste stand, daarna 3 min. op hoogste stand). Meng hieronder de pindakaas. Het beslag in een diepvriesbestendige bewaardoos gieten, afdekken en ten minste 4 uur bij -18°C invriezen.

2

Afwerking

Laat het ijs ca. 10 min. op kamertemperatuur staan. Verdeel het ijs over de glaasjes en versier deze naar eigen wens met pindanootjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Pindakaas ijs

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 837 kJ
200 kcal
775 kJ
185 kcal
Vetten 12.77 g 11.82 g
Koolhydraten 12.54 g 11.61 g
Eiwitten 8.32 g 7.70 g