Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Regenboogijs

Tover heerlijke kleuren in je stracciatella-ijs

4 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Regenboogijs

Voor het ijs:

250 ml melk
1 verpakking Dr. Oetker Bereiding voor Ijs Stracciatella
50 g geraspte chocolade
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstoffen

Om te bestrooien:

Dr. Oetker Regenboogfantasie

preparation

Bereiding

1

Voor het ijs

Giet de koude melk in een mengkom. Voeg de ijsmix  en meng met de elektrische mixer met kloppers (eerst kort op laagste stand, daarna 3 min. op hoogste stand). Meng hieronder de geraspte chocolade.  Verdeel het mengsel in 4 gelijke delen en kleur elk deel met een andere kleurstof.  Giet de verschillende kleuren afwisselend in een diepvriesbestendige bewaardoos om het regenboog effect te krijgen, dek dit af en vries het ten minste 4 uur bij -18°C.

2

Om te bestrooien

Laat het ijs ca. 10 min. op kamertemperatuur staan. Verdeel het ijs over de glaasjes en versier deze met de regenboogfantasie.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Regenboogijs

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 636 kJ
152 kcal
565 kJ
135 kcal
Vetten 6.37 g 5.64 g
Koolhydraten 19.36 g 17.13 g
Eiwitten 4.28 g 3.79 g