COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Regenboogtaart

Alle kleuren in 1 lekkere taart!

10 - 16 stukken

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Regenboogtaart

Voor het deeg:

200 g bloem
100 g amandelpoeder
300 g zachte boter
300 g suiker
6 eieren
sap van 3 limoenen
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Dr. Oetker Kleurstoffen

Voor de mascarpone frosting:

250 g zachte boter
1 Dr. Oetker Vanillestokje
250 g poedersuiker
250 g mascarpone op kamertemperatuur
200 g witte chocolade (gesmolten)

Voor de decoratie:

Dr. Oetker Regenboogfantasie

Extra materiaal:

Dr. Oetker Bakspray , enkele springvormen (19 cm), taartkarton, spuitzakjes

preparation

Bereiding

1

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de springvormen in. Snijd het vanillestokje in 2 en haal het merg op het stokje met een scherp mesje.

2

Voor de mascarpone frosting

Doe de boter, mascarpone, vanillemerg en bloemsuiker in een kom en klop luchtig. Giet er de gesmolten en afgekoelde chocolade bij en klop tot een homogene smeuïge massa.

3

Voor de taart

Meng en zeef de bloem en bakpoeder met het amandelpoeder. Klop de boter romig met de suiker, meng er beurtelings de eieren en het bloemmengsel onder.

4

Verdeel in 5 à 6 kommen en roer in elke kom een andere kleurstof onder het deeg.

5

Doe in elke springvorm de inhoud van 1 kommetje en strijk het deeg glad. Bak gedurende 30 min. af in een oven van 160°. Bak maximaal 2 cakes tegelijk in een standaardoven. Laat ze volledig afkoelen.

6

Afwerking

Spuit een toefje frosting op het taartkartonnetje. Leg er de eerste biscuit op, bestrijk met wat sap van limoen. Bestrijk de bovenkant van de biscuit met 2 eetlepels frosting. Leg de tweede biscuit erop en herhaal de vorige stap tot de 6de biscuit, druk telkens goed aan.

7

Laat het geheel 1 uur opstijven in koelkast alvorens rondom rond met de frosting af te werken. Versier de taart verder met de regenboogfantasie.

Copyright VTM Koken - Bekijk hier de video van het recept

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Regenboogtaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2985 kJ
713 kcal
1633 kJ
390 kcal
Vetten 50.34 g 27.51 g
Koolhydraten 48.12 g 26.29 g
Eiwitten 13.87 g 7.58 g