Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Regenboogtaart

Alle kleuren in 1 lekkere taart!

10 - 16 stukken

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Regenboogtaart

Voor het deeg:

200 g bloem
100 g amandelpoeder
300 g zachte boter
300 g suiker
6 eieren
sap van 3 limoenen
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Dr. Oetker Kleurstoffen

Voor de mascarpone frosting:

250 g zachte boter
1 Dr. Oetker Vanillestokje
250 g poedersuiker
250 g mascarpone op kamertemperatuur
200 g witte chocolade (gesmolten)

Voor de decoratie:

Dr. Oetker Regenboogfantasie

Extra materiaal:

Dr. Oetker Bakspray , enkele springvormen (19 cm), taartkarton, spuitzakjes

preparation

Bereiding

1

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de springvormen in. Snijd het vanillestokje in 2 en haal het merg op het stokje met een scherp mesje.

2

Voor de mascarpone frosting

Doe de boter, mascarpone, vanillemerg en bloemsuiker in een kom en klop luchtig. Giet er de gesmolten en afgekoelde chocolade bij en klop tot een homogene smeuïge massa.

3

Voor de taart

Meng en zeef de bloem en bakpoeder met het amandelpoeder. Klop de boter romig met de suiker, meng er beurtelings de eieren en het bloemmengsel onder.

4

Verdeel in 5 à 6 kommen en roer in elke kom een andere kleurstof onder het deeg.

5

Doe in elke springvorm de inhoud van 1 kommetje en strijk het deeg glad. Bak gedurende 30 min. af in een oven van 160°. Bak maximaal 2 cakes tegelijk in een standaardoven. Laat ze volledig afkoelen.

6

Afwerking

Spuit een toefje frosting op het taartkartonnetje. Leg er de eerste biscuit op, bestrijk met wat sap van limoen. Bestrijk de bovenkant van de biscuit met 2 eetlepels frosting. Leg de tweede biscuit erop en herhaal de vorige stap tot de 6de biscuit, druk telkens goed aan.

7

Laat het geheel 1 uur opstijven in koelkast alvorens rondom rond met de frosting af te werken. Versier de taart verder met de regenboogfantasie.

Copyright VTM Koken - Bekijk hier de video van het recept