Regenboogtaart

(0)
2 5 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Alle kleuren in 1 lekkere taart!

10 - 16 stukken

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Regenboogtaart

Voor het deeg:

200 g bloem
100 g amandelpoeder
300 g zachte boter
300 g suiker
6 eieren
sap van 3 limoenen
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Dr. Oetker Kleurstoffen

Voor de mascarpone frosting:

250 g zachte boter
1 Dr. Oetker Vanillestokje
250 g poedersuiker
250 g mascarpone op kamertemperatuur
200 g witte chocolade (gesmolten)

Voor de decoratie:

Dr. Oetker Regenboogfantasie

Extra materiaal:

Dr. Oetker Bakspray , enkele springvormen (19 cm), taartkarton, spuitzakjes

Bereidingswijze

Bereiding

1

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de springvormen in. Snijd het vanillestokje in 2 en haal het merg op het stokje met een scherp mesje.

2

Voor de mascarpone frosting

Doe de boter, mascarpone, vanillemerg en bloemsuiker in een kom en klop luchtig. Giet er de gesmolten en afgekoelde chocolade bij en klop tot een homogene smeuïge massa.

3

Voor de taart

Meng en zeef de bloem en bakpoeder met het amandelpoeder. Klop de boter romig met de suiker, meng er beurtelings de eieren en het bloemmengsel onder.

4

Verdeel in 5 à 6 kommen en roer in elke kom een andere kleurstof onder het deeg.

5

Doe in elke springvorm de inhoud van 1 kommetje en strijk het deeg glad. Bak gedurende 30 min. af in een oven van 160°. Bak maximaal 2 cakes tegelijk in een standaardoven. Laat ze volledig afkoelen.

6

Afwerking

Spuit een toefje frosting op het taartkartonnetje. Leg er de eerste biscuit op, bestrijk met wat sap van limoen. Bestrijk de bovenkant van de biscuit met 2 eetlepels frosting. Leg de tweede biscuit erop en herhaal de vorige stap tot de 6de biscuit, druk telkens goed aan.

7

Laat het geheel 1 uur opstijven in koelkast alvorens rondom rond met de frosting af te werken. Versier de taart verder met de regenboogfantasie.

Copyright VTM Koken - Bekijk hier de video van het recept

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Regenboogtaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2985 kJ
713 kcal
1633 kJ
390 kcal
Vetten 50.34 g 27.51 g
Koolhydraten 48.12 g 26.29 g
Eiwitten 13.87 g 7.58 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee