Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Romig Nutella® ijs

Heerlijk vanille-ijs met Nutella®

ongeveer 4 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Romig Nutella® ijs

Voor het ijs:

250 ml melk
1 verpakking Dr. Oetker Bereiding voor Ijs Bourbon Vanille
4 eetl. chocoladepasta (Nutella®)

preparation

Bereiding

1

Voor het ijs

Giet de koude melk in een mengkom. Voeg de ijsmix  en meng met de elektrische mixer met kloppers (eerst kort op laagste stand, daarna 3 min. op hoogste stand). Meng hieronder de Nutella. Het beslag in een diepvriesbestendige bewaardoos gieten, afdekken en ten minste 4 uur bij -18°C invriezen.

2

Laat het ijs ca. 10 min. op kamertemperatuur staan. Verdeel het ijs over de ijshoorntjes of de glaasjes en versier ze naar believen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Romig Nutella® ijs

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 519 kJ
124 kcal
532 kJ
127 kcal
Vetten 5.14 g 5.25 g
Koolhydraten 15.62 g 15.93 g
Eiwitten 3.67 g 3.74 g