Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Salty-honey-peanut-ijs

Deze zomer ga aan de slag met zelf ijs maken en wel salty-honey-peanut ijs

ongeveer 4 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Salty-honey-peanut-ijs

Voor het ijs:

40 g pindanoten
250 ml volle melk
1 verpakking Dr. Oetker Bereiding voor Ijs Bourbon Vanille
40 g honing

preparation

Bereiding

1

Voor het ijs

Giet de koude melk in een mengkom. Voeg de ijsmix en meng met de elektrische
mixer met kloppers (eerst kort op laagste stand, daarna 3 min. op hoogste
stand). Meng hieronder de gehakte pinda's en honing erdoor. Het beslag
in een diepvriesbestendige bewaardoos gieten, afdekken en ten minste 4 uur bij
-18°C invriezen.

2

Laat het ijs ongeveer 10 minuten op kamertemperatuur komen voordat je het serveert. Verdeel het ijs over de schaaltjes en decoreer naar wens.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Salty-honey-peanut-ijs

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 745 kJ
178 kcal
691 kJ
165 kcal
Vetten 9.42 g 8.72 g
Koolhydraten 18.33 g 16.97 g
Eiwitten 4.74 g 4.39 g