Flag

Schoolboek

1 stuk
Gemakkelijk
60
voor 1 boek
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de crème
100 mlhalfvolle melk
100 gmelkchocolade (geraspt)
135 mlroom (9 eetlepels)
3eidooiers
200 gboter (zacht)
150 gpoedersuiker
Voor de vulling
8wafelblaadjes (55g)
Om te bestrooien
100 ghazelnoten (in stukjes, geroosterd)
Voor de omslag
1 zakjeDr. Oetker Chocoladeglazuur
marsepein

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Chocoladeglazuur
1

Voor de crème

Meng de melk met de chocolade en de room en verwarm deze al roerend tot een gladde massa. Neem de kookpot van het vuur, roer de eigelen onder het chocolademengsel en laat dit al roerend afkoelen. Voeg de boter en de poedersuiker toe wanneer de massa begint dik te worden en klop het mengsel romig.

2

Voor de vulling

Bestrijk de wafelblaadjes telkens met deze crème en bestrooi ze met de gemalen hazelnoten. Bestrijk ook de bovenkant van het bovenste wafelblaadje en de 'rugzijde' van het boek. Plaats het geheel gedurende 2 uur in de koelkast.

3

Voor de omslag

Houd een beetje marsepein aan de kant. Meng de overige marsepein met de blauwe marsepein en rol deze op een met poedersuiker bestrooid werkvlak uit tot een rechthoek, iets groter dan het boek. Snijd drie dunne reepjes uit voor de onderkant van het boek en leg deze aan de onderste rand. Leg de overige marsepein zo over het boek dat ook de rugzijde bedekt is.

4

Voor de afwerking

Vorm van de resterende marsepein het etiket van het boek en leg deze op het boek. Versier het boek met chocladeglazuur.