Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Schoolboek

voor 1 boek

1 stuk

eenvoudig 60 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Schoolboek

Voor de crème:

100 ml halfvolle melk
100 g melkchocolade (geraspt)
135 ml room (9 eetlepels)
3 eidooiers
200 g boter (zacht)
150 g poedersuiker

Voor de vulling:

8 wafelblaadjes (55g)

Om te bestrooien:

100 g hazelnoot (in stukjes, geroosterd)

Voor de omslag:

1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur
marsepein

preparation

Bereiding

1

Voor de crème

Meng de melk met de chocolade en de room en verwarm deze al roerend tot een gladde massa. Neem de kookpot van het vuur, roer de eigelen onder het chocolademengsel en laat dit al roerend afkoelen. Voeg de boter en de poedersuiker toe wanneer de massa begint dik te worden en klop het mengsel romig.

2

Voor de vulling

Bestrijk de wafelblaadjes telkens met deze crème en bestrooi ze met de gemalen hazelnoten. Bestrijk ook de bovenkant van het bovenste wafelblaadje en de 'rugzijde' van het boek. Plaats het geheel gedurende 2 uur in de koelkast.

3

Voor de omslag

Houd een beetje marsepein aan de kant. Meng de overige marsepein met de blauwe marsepein en rol deze op een met poedersuiker bestrooid werkvlak uit tot een rechthoek, iets groter dan het boek. Snijd drie dunne reepjes uit voor de onderkant van het boek en leg deze aan de onderste rand. Leg de overige marsepein zo over het boek dat ook de rugzijde bedekt is.

4

Voor de afwerking

Vorm van de resterende marsepein het etiket van het boek en leg deze op het boek. Versier het boek met chocladeglazuur.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Schoolboek

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 20674kJ
4938kcal
1964kJ
469kcal
Vetten 366.80g 34.83g
Koolhydraten 368.97g 35.04g
Eiwitten 70.92g 6.74g