Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Speculoos cupcakes

voor 12 cupcakes

12 cupcakes

eenvoudig 30 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Speculoos cupcakes

Voor het deeg:

1 bereiding voor Dr. Oetker CupCakes Natuur
2 eieren
75 ml melk
75 g boter
9 speculoos koekjes

Voor de versiering:

enkele speculoos koekjes
Dr. Oetker Topping Vanille
Dr. Oetker Stiften Chocolade

preparation

Bereiding

1

Plaats de 12 vormpjes op een bakplaat. Verwarm de oven voor zoals aangegeven. Verkruimel de speculooskoekjes. Giet de Cupcake deegmix in een kom, voeg de zachte boter, de eieren, de melk en het speculooskruimels toe. Klop alles gedurende ca. 1 minuut met de elektrische klopper terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft. Het deeg moet glad zijn. Vul de 12 vormpjes voor 2/3. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat gedurende ca. 30 minuten bakken. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

2

Kneed de Topping Vanille gedurende enkele minuten. Spuit een toefje topping op de cupcake, bestrooi het met wat speculoospoeder. Vermeng de Topping Vanille gedurende enkele minuten. Maak over de hele cupcake kleine toefjes, op regelmatige afstand van elkaar verspreid. Werk deze spitsjes af met de zwarte chocoladestift. Breng een laag Topping Vanille aan op de cupcake en bestrooi deze rijkelijk met tot poeder verbrokkelde speculoos. Plaats er een decoratie-element bovenop (een hartje, een bloem, ...) die u uit een speculooskoekje snijdt.

tip van de chef

Vervang de speculoos door kaneel of een mengsel van speculooskruiden