COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Stracciatella drip-ijstaart

Stracciatella drip ijstaart is eenvoudig zelf te maken en heerlijk verfrissend!

8 porties

eenvoudig 15 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Stracciatella drip-ijstaart

Voor het taart:

500 ml volle melk
2 verpakkingen Dr. Oetker Bereiding voor Ijs Stracciatella
enkele vruchten

Voor de decoratie:

150 g frambozen (of ander vers fruit)
Dr. Oetker Strooifeest
1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur

preparation

Bereiding

1

Voor het ijs

Neem een ronde diepvries bewaardoos van minimaal 1 liter inhoud en bekleed de binnenzijde, zo glad mogelijk, met huishoudfolie. Zorg voor voldoende plaats in de diepvries zodat de bewaardoos mooi recht kan staan..

2

Giet de koude melk in een mengkom. Voeg de Ijsmix en meng met de elektrische
mixer met kloppers (eerst kort op laagste stand, daarna 3 min. op hoogste
stand). 

3

Meng met behulp van een spatel het verse fruit naar keuze, bijvoorbeeld frambozen of blauwe bessen, door het ijsbeslag. Het beslag in de diepvriesbestendige bewaardoos gieten (bekleed met vershoudfolie), afdekken en ten minste 4 uur bij -18°C invriezen.

4

Ijstaartdrips maken

Breng wat water aan de kook en giet dit in een ruime beker of kom. Leg vervolgens het zakje chocoladeglazuur 10 minuten in de kom. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft.

5

Haal het zakje voorzichtig uit het water en kneed het zakje glazuur goed door. Knip het hoekje van het zakje open.

6

Schenk het glazuur langzaam over het ijs zodat mooie drips ontstaan. Druk er nog wat verse vruchtjes zoals frambozen op en besprenkel met de suikerdecoratie van het Strooifeest.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Stracciatella drip-ijstaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 716 kJ
171 kcal
519 kJ
124 kcal
Vetten 8.64 g 6.26 g
Koolhydraten 18.74 g 13.58 g
Eiwitten 4.15 g 3.01 g