Tiramisu Pannenkoeken

(0)
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Deze prachtige pannenkoeken zijn geïnspireerd op de rijke smaken van een klassieke Italiaanse Tiramisu, perfect voor een weekendbrunch!

ongeveer 10 pannenkoeken

eenvoudig 50 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Tiramisu Pannenkoeken

Tiramisu Pannenkoeken:

1 bereiding voor Dr. Oetker Pannenkoeken
450 ml melk
2 koffiel. oploskoffie
250 koffiel. cacaopoeder
250 eetl. water Kokend
3 eetl. water koud
250 ml room halfdikke
250 g mascarpone
1 koffiel. Vanille Bourbon Extract
50 g suiker
150 g melkchocolade
chocolade, puur een beetje

Bereidingswijze

Bereiding

1

Bereiding

Maak de Dr. Oetker Pannenkoeken volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

2

Doe de oploskoffie in een klein kommetje en giet er het warme water overheen. Roer tot de koffie volledig is opgelost en laat afkoelen.

3

Meng de mascarpone, de vanilla extract en de suiker in een grote kom met een houten lepel. 

4

Klop de room half op en spatel voorzichtig door het mengsel. 

5

Giet de helft van het mascarponemengsel in een andere kom en roer er de koffie voorzichtig door. 

6

Breek de melkchocolade in vierkantjes en doe ze in een hittebestendige kom. Voeg er drie eetlepels koud water aan toe. Zet de kom boven op een pot met licht kokend water (au bain-marie) en roer tot de chocolade gesmolten is. Laat afkoelen. 

7

Leg een pannenkoek op een bord en verdeel twee eetlepels koffievulling over een kwart van de pannenkoek. Smeer ernaast twee eetlepels van de vanille-mascarponevulling uit. Vouw de pannenkoek dubbel, zodat de gevulde helft bedekt is. Smeer vervolgens twee theelepels melkchocoladesaus uit over de helft van de pannenkoek en vouw die weer dubbel. Herhaal deze stap met de overige pannenkoeken.

8

Druppel er wat chocoladesaus over. Maak chocoladekrullen met een dunschiller en strooi ze over de pannenkoek. Strooi als afwerking met een zeefje wat cacaopoeder over alle pannenkoeken. 

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Tiramisu Pannenkoeken

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2265 kJ
541 kcal
1068 kJ
255 kcal
Vetten 37.57 g 17.72 g
Koolhydraten 27.75 g 13.09 g
Eiwitten 20.70 g 9.77 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee