Flag

Tiramisu Pannenkoeken

ongeveer 10 pannenkoeken
Gemakkelijk
50
Deze prachtige pannenkoeken zijn geïnspireerd op de rijke smaken van een klassieke Italiaanse Tiramisu, perfect voor een weekendbrunch!
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Deze pannenkoeken kunnen een dag van tevoren worden gemaakt en gevuld en afgedekt in de koelkast worden bewaard. 
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Tiramisu Pannenkoeken
1 bereiding voorDr. Oetker Pannenkoeken
450 mlmelk
2 koffiel.oploskoffie
250 mlwater Kokend
3 eetl.water koud
250 mlroom halfdikke
250 gmascarpone
1 eetl.Dr. Oetker Bourbon Vanille Extract
50 gsuiker
150 gmelkchocolade
50 gchocolade, puur (of chocoladekrullen)
3 koffiel.cacaopoeder

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Extract
1

Bereiding

Maak de Dr. Oetker Pannenkoeken volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

2

Doe de oploskoffie in een klein kommetje en giet er het warme water overheen. Roer tot de koffie volledig is opgelost en laat afkoelen.

3

Meng de mascarpone, de vanilla extract en de suiker in een grote kom met een houten lepel. 

4

Klop de room half op en spatel voorzichtig door het mengsel. 

5

Giet de helft van het mascarponemengsel in een andere kom en roer er de koffie voorzichtig door. 

6

Breek de melkchocolade in stukjes en doe ze in een hittebestendige kom. Voeg er drie eetlepels koud water aan toe. Zet de kom boven op een pot met licht kokend water (au bain-marie) en roer tot de chocolade gesmolten is. Laat afkoelen. 

7

Leg een pannenkoek op een bord en verdeel twee eetlepels koffievulling over een kwart van de pannenkoek. Smeer ernaast twee eetlepels van de vanille-mascarponevulling uit. Vouw de pannenkoek dubbel, zodat de gevulde helft bedekt is. Smeer vervolgens twee theelepels melkchocoladesaus uit over de helft van de pannenkoek en vouw die weer dubbel. Herhaal deze stap met de overige pannenkoeken.

8

Druppel er wat chocoladesaus over. Maak chocoladekrullen met een dunschiller en strooi ze over de pannenkoek. Strooi als afwerking met een zeefje wat cacaopoeder over alle pannenkoeken. 

Baktips

  • Deze pannenkoeken kunnen een dag van tevoren worden gemaakt en gevuld en afgedekt in de koelkast worden bewaard.