Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Triple chocolade ijs

Maak zelf heerlijk romig ijs met 3 soorten chocolade

ongeveer 8 porties

eenvoudig 15 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Triple chocolade ijs

Voor het ijs:

20 g melkchocolade
20 g witte chocolade
20 g chocolade, puur
1 verpakking Dr. Oetker Bereiding voor Ijs chocolade
250 ml volle melk
8 ijshoorntjes

preparation

Bereiding

1

Voor het ijs

Hak de chocolade grof, zet dit apart. 

2

Giet de koude melk in een mengkom. Voeg de ijsmix en meng met de elektrische mixer met kloppers (eerst kort op laagste stand, daarna 3 min. op hoogste stand). Voeg met een spatel de gehakte witte, pure en melkchocolade stukjes toe. Houd een klein handje gemengde chocoladestukjes achter.

3

Het beslag in een diepvriesbestendige bewaardoos gieten, decoreer het beslag met de overige losse stukjes chocolade. Afdekken en ten minste 4 uur bij -18°C invriezen.

4

Neem het chocolade ijs ongeveer 10 minuten voor serveren uit de diepvries en laat staan bij kamertemperatuur. Schep hierna het ijs in de ijshoorntjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Triple chocolade ijs

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 636 kJ
152 kcal
875 kJ
209 kcal
Vetten 4.14 g 5.67 g
Koolhydraten 24.76 g 33.92 g
Eiwitten 3.81 g 5.21 g