COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Vanille-ijs met stukjes chocolade

Heerlijk Bourbon vanille-ijs, klaar in een handomdraai

4 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Vanille-ijs met stukjes chocolade

Voor het ijs:

250 ml melk
1 verpakking Dr. Oetker Bereiding voor Ijs Bourbon Vanille
100 g witte chocolade fijn gehakt

Voor de ijshoorntjes:

4 ijshoorntjes
een beetje Dr. Oetker Chocoladeglazuur

Om de bestrooien:

Dr. Oetker Regenboogfantasie

preparation

Bereiding

1

Voor het ijs

Giet de koude melk in een mengkom. Voeg de ijsmix  en meng met de elektrische mixer met kloppers (eerst kort op laagste stand, daarna 3 min. op hoogste stand). Meng hieronder de chocoladestukjes. Het beslag in een diepvriesbestendige bewaardoos gieten, afdekken en ten minste 4 uur bij -18°C invriezen.

2

Voor de ijshoorntjes

Bereid het chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking, dip de hoorntjes hierin en laat ze drogen.

3

Om te bestrooien

Laat het ijs ca. 10 min. op kamertemperatuur staan. Verdeel het ijs over de ijshoorntjes en versier met de regenboogfantasie.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Vanille-ijs met stukjes chocolade

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 800 kJ
191 kcal
569 kJ
136 kcal
Vetten 4.83 g 3.45 g
Koolhydraten 31.69 g 22.64 g
Eiwitten 4.96 g 3.54 g