Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Vanille-ijs met stukjes chocolade

Heerlijk Bourbon vanille-ijs, klaar in een handomdraai

4 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Vanille-ijs met stukjes chocolade

Voor het ijs:

250 ml melk
1 verpakking Dr. Oetker Bereiding voor Ijs Bourbon Vanille
100 g witte chocolade fijn gehakt

Voor de ijshoorntjes:

4 ijshoorntjes
een beetje Dr. Oetker Chocoladeglazuur

Om de bestrooien:

Dr. Oetker Regenboogfantasie

preparation

Bereiding

1

Voor het ijs

Giet de koude melk in een mengkom. Voeg de ijsmix  en meng met de elektrische mixer met kloppers (eerst kort op laagste stand, daarna 3 min. op hoogste stand). Meng hieronder de chocoladestukjes. Het beslag in een diepvriesbestendige bewaardoos gieten, afdekken en ten minste 4 uur bij -18°C invriezen.

2

Voor de ijshoorntjes

Bereid het chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking, dip de hoorntjes hierin en laat ze drogen.

3

Om te bestrooien

Laat het ijs ca. 10 min. op kamertemperatuur staan. Verdeel het ijs over de ijshoorntjes en versier met de regenboogfantasie.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Vanille-ijs met stukjes chocolade

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 800 kJ
191 kcal
569 kJ
136 kcal
Vetten 4.83 g 3.45 g
Koolhydraten 31.69 g 22.64 g
Eiwitten 4.96 g 3.54 g