Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Vanilledessert met limoen en speculoos

Verrassend fris volgens het recept van Rachel, Fabienne en Ingrid tijdens de Dr. Oetker Baking Challenge.

8 porties

eenvoudig 25 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Vanilledessert met limoen en speculoos

Voor de crumble:

300 g speculoos koekjes
limoensap van 1 limoen

Voor de crème:

1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom
650 ml room
rasp van een limoen
sap van 1/2 limoen

Voor de garnering:

1 bereiding voor Dr. Oetker Slagschuim
80 ml melk
1 sinaasappel
suiker
rasp van een limoen

preparation

Bereiding

1

Voor de crumble

Breek de speculoos in kleine stukjes en besprenkel deze met het limoensap. Verdeel 2/3 over de bodem van de dessertglaasjes.

2

De crème

Doe de room in een mengkom en voeg het limoensap en de limoenrasp toe. Voeg de bereiding voor banketbakkersroom toe en meng je geheel tot een vaste massa. Giet dit met behulp van een spuitzak over de speculooskoekjes en zet de glaasjes in de koelkast.

3

Voor de garnering

Snijd 8 dunne schijfjes van de sinaasappel. Maak een insnede aan een kant van de sinaasappel zodat je deze kan opendraaien en bestrooi de rand met suiker.

4

Bereid het Dr. Oetker Slagschuim met de melk volgens de bereiding op de verpakking.

5

Haal de dessertglaasjes uit de koelkast. Verdeel de resterende speculooskoekjes over de banketbakkersroom en versier deze met het slagschuim. Versier elk glaasje met een schijfje sinaasappel en bestrooi deze met een beetje limoenrasp.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Vanilledessert met limoen en speculoos

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2077 kJ
496 kcal
1277 kJ
305 kcal
Vetten 37.01 g 22.71 g
Koolhydraten 37.32 g 22.90 g
Eiwitten 20.62 g 12.65 g