Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Vegan No Bake pompoen cheesecake

12 porties

enige ervaring gewenst 120 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Vegan No Bake pompoen cheesecake

Voor de bodem:

Blender
Cakevorm met verwijderbare bodem (21 cm diameter)
Bakpapier
150 g Dadels (gedroogd en ontpit)
90 g walnoten
90 g pompoenpitten

Voor de vulling:

200 g pompoen (Hokkaido)
150 g cashewnoten
500 ml sinaasappelsap (ongezoet)
1 flacon Dr. Oetker Vanille Aroma
120 ml ahornsiroop
1 koffiel. kaneel
snufje zout
60 ml kokosolie

Voor de afwerking:

1 sinaasappel
10 g pompoenpitten (fijngehakt)

preparation

Bereiding

1

Voor de bodem

Maal de walnoten en pompoenpitten fijn in een blender. Hak de dadels fijn, voeg ze toe aan de walnoten en de pompoenpitten in de blender  en meng dit vervolgens tot een stevig mengsel. Bekleed de cakevorm  met bakpapier, verdeel het notenmengsel gelijkmatig over de bodem  en plaats het ongeveer 20 minuten in de koelkast om vast te worden.

2

Voor de vulling

Was de pompoen, dep deze droog, snijd hem in grote stukken. Rasp deze vervolgens fijn. Breng het sinaasappelsap, de cashewnoten en de pompoenrasp in een pan aan de kook en laat het ongeveer 30 minuten op een lage temperatuur inkoken. Roer af en toe.

3

Giet het gekookte mengsel samen met het vanille aroma, de ahornsiroop, de kaneel, het zout en de kokosolie in de blender. Blend dit op het hoogste vermogen gedurende ongeveer 1 minuut tot een gladde massa. Giet het mengsel op de bodem en strijk het glad. Zet de cake ongeveer 120 minuten in de diepvries.

4

Afwerking

Schil de sinaasappel en verwijder ook het witte velletje. Scheid de partjes. Haal de cake ongeveer 20 minuten voor het serveren uit de koelkast en versiermet de sinaasappelpartjes en pompoenpitten.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Vegan No Bake pompoen cheesecake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1185 kJ
283 kcal
980 kJ
234 kcal
Vetten 17.62 g 14.56 g
Koolhydraten 23.85 g 19.71 g
Eiwitten 6.33 g 5.23 g