Friday Travels - de wereld rond met pizza!

Ideaal voor een vrijdagavond! Reis culinair de wereld rond met deze ongebruikelijke toppings op je pizza!
Heerlijk pizzadeeg is snel te bereiden en kan creatief worden belegd met verschillende toppings. En omdat pizza's over de hele wereld geliefd zijn, kan je er dus heel wat kanten mee uit en zo veel verschillende pizzacreaties maken.

We geven je hieronder maar liefs drie opties voor je pizzabodem en 10 verschillende recepten voor de toppings! Met deze eenvoudige recepten nemen je mee op reis over de hele wereld, ideaal nu reizen wat moeilijk is geworden.  

Onze bestemmingen? Duitsland, Frankrijk, Mexico, Canada, Korea, China, Turkije, Griekenland, Japan en India!
Laten we snel beginnen aan onze culinaire wereldreis met pizza.

Heb je zelf nog leuke Pizzatips voor een culinaire wereldreis? Deel ze via #DrOetkerfridays

Voor het deeg heb je drie opties!

Gebruik het Dr. Oetker Pizzadeeg!

Thuis pizzadeeg maken? Makkelijker wordt het niet dan met ons pizzadeeg! Met ons pizzadeeg tover je in een mum van tijd een heerlijk luchtige pizzabodem die je heerlijk naar smaak kan beleggen. Snel en simpel! Aan het pizzadeeg van
Dr. Oetker moet je enkel water toevoegen. Je kneed het deeg en rolt het vervolgens uit op een met bloem bestoven werkblad. Leg het deeg op een bakplaat bedekt met bakpapier en je bent al klaar om je pizza te beleggen!

Gebruik La Margherita als basis!

Heb je liever een snellere oplossing? Beleg dan gewoon één van onze heerlijke diepvriespizza's. La Magherita is hier ideaal voor!

Maak je eigen pizzadeeg!

Maak je liever het deeg volledig zelf? Dat doe je zo - voor twee pizza's:  Plaats een zakje gedroogde gist van Dr. oetker in een kom en meng met 275 gram lauw water. Voeg 500 gram bloem, 1 theelepel zout en 2 eetlepels olijfolie toe. Kneed het mengsel 10 minuten. Dek het deeg af met een theedoek en zet het minstens een uur opzij op een warme plek om te rijzen. Snijd vervolgens het deeg doormidden, kneed het, rol het deeg uit over een met bloem bestoven oppervlak en leg het op een bakplaat bedekt met bakpapier. Nu het beste deel: top de pizza zoals jij dat wilt!

Let's travel! 10 receptideeën, 10 bestemmingen !

De wereld houdt van pizza - en pizza houdt van de wereld!

Met een pizza kan je eindeloos variëren: In vorm, in korst, toppings, als snack, aperitief of volledige maaltijd.

Ondanks deze moeilijke tijden , reizen we graag met jullie de wereld rond om zo toch culinair van verschillende culturen te kunnen genieten - met pizza natuurlijk! Elke pizza vertegenwoordigt een land en is getopt met ingrediënten die typisch zijn voor dat land.

Let's travel!

Duitsland

Pizza "Hermann"

Onze reis begint in Duitsland. Wat zou er op een Duitse pizza kunnen liggen? Misschien aardappelen? De Duitsers houden van hartig eten en staan ​​bekend om hun zuurkool. Ze zijn zelfs liefkozend bekend als "crouts" in sommige delen van de wereld. We vullen de Pizza Hermann dus met in blokjes gesneden gehaktbrood en zuurkool en garneren met zoete mosterd, bieslook en gebakken ui.

Frankrijk

Pizza "Savoir Vivre"

Er wordt gezegd dat de Fransen enigszins onafhankelijk zijn en hun Franse keuken koesteren. Het huis van Haute Cuisine schuwt echter zeker geen knapperig gebakken stuk pizza. Om een ​​beetje "tous les autres" op te nemen, is de pizza bedekt met crème fraîche, gegarneerd met geitenkaas en geserveerd met honing en tijm.

Mexico

Pizza "Mexicana"

Als je aan Mexico denkt, stel je je taco's, tortilla's en natuurlijk ook jalapeños voor. Als eerbetoon aan deze kleine pikante pepers wordt Pizza Mexicana gegarneerd met rundergehakt, kaassaus, salsa, rode uien, verse avocado en, je raadt het al, jalapeños.

Canada

Pizza "Toronto"

Toronto ligt in het zuidoosten van Canada en wordt daar in de winter behoorlijk koud. Daar moet je je dus goed inpakken en stevig eten. Dat is waar deze populaire snack binnenkomt: Poutine. Het is gemaakt van frietjes, kaas en een lekker laagje vleesjus. Dit maakt Pizza Toronto tot de perfecte winter verwarmer.

Korea

Pizza "Bulgogi"

We vervolgen onze reis richting Korea. Bulgogi is daar een absolute favoriet en wordt bij speciale gelegenheden gegeten. Dit vleesgerecht is gemaakt van rundvlees in een pittige marinade, normaal gesproken gegrild op een open vuur. Pizza Bulgogi wordt gemaakt van deze fijne filetreepjes en bosuitjes.

We zetten onze wereldreis verder!

China

Pizza "Sweet & Sour"

En dus steken we de grens over naar het buurland van Korea: China. Er wordt hier niet enkel veel van de populaire zoetzure saus gegeten, het is hier ook uitgevonden. Toch wordt het ook buiten China veel geconsumeerd. Gegarneerd met ananas en kip, viert de Pizza Sweet & Sour deze smakelijke traditie.

Turkije

Pizza "Istanbul"

Van het Middenrijk tot het Midden-Oosten, meer bepaald Istanbul in Turkije. In de "City of Seven Hills", heb je veel tijd nodig om de prachtige bezienswaardigheden in je op te nemen. Hoe zit het met een stevige Pizza Istanbul? Het combineert de beroemde knoflookworst "Sucuk" met smakelijke schapenkaas en chilivlokken.

Griekenland

Pizza "El Greco"

Heeft iemand schapenkaas gezegd? Dan zijn er hopelijk ook olijven bij de hand. Olijven passen perfect bij Griekse feta en zijn een must voor een Griekse pizza. En omdat Griekenland aan de Middellandse Zee ligt, is vis dan ook een topping voor de Pizza el Greco. We hebben tonijn met rode uien en paprika gekozen.

Japan

Pizza "Sushi"

Naast "mochi", rijstballetjes gevuld met rode bonenpasta en "ramen", noedelsoep, is sushi een van de meest populaire trendgerechten uit Japan. De belangrijkste kenmerken hiervan zijn vis en zeevruchten. Deze Sushi Pizza combineert vakkundig: Tonijn met sesam en nori, gedroogd en geroosterd zeewier.

India

Pizza "New Delhi"

Tot slot komen we aan in het land met waarschijnlijk de meeste vegetariërs ter wereld: India. De Indiase keuken draait om rijst en peulvruchten. Eén van de bekendste gerechten is 'dahl', een dikke soep gemaakt van linzen en andere peulvruchten. Dit in combinatie met de Indiase zachte kaas "paneer", brengt onze culinaire reis rond de wereld tot een grootse finale.

Benodigdheden voor je gastronomische wereldreis!

Travel Safe & Smakelijk!

Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief

Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee