
Aardbeientrifle
Gemaakt met:
Meng in een kopje de inhoud van het zakje puddingpoeder en 4 eetlepels suiker met 5 eetlepels van de 750 ml melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Neem de pan van het vuur en giet er al roerend de puddingpoederoplossing in. Laat dit onder voortdurend roeren nog even doorkoken. Giet de pudding in een mengkom en bedekt deze onmiddellijk met vershoudfolie zodat er zich geen velletje kan vormen. Laat de pudding afkoelen.
Was de aardbeien, laat ze uitlekken en verwijder de steeltjes, snij ze in stukjes en bestrooi ze met de rest van de suiker. Meng de aardbeien met de chocolade en laat dit mengsel even trekken. Breek de lange vingers in stukken. Roer de pudding met mixer romig.
Doe in een hoog dessertglas eerst een laagje aardbeien, vervolgens enkele stukjes lange vingers en daarna een beetje pudding. Herhaal dit tot het glas vol is en versier het naar believen met aardbeien of lange vingers.
Vergelijkbare recepten
Gelijkaardige recepten

Walnotenparfait

Romig koffie dessert

Peren in rode wijnsaus

Caramellen

Aardbeien-rabarber trifle

Appel in een deegjasje
