
Appel in een deegjasje
Ingrediënten
Bereiding:
De appels schillen en de klokhuizen met een appelboor verwijderen. Van de onder- en bovenkant een stukje snijden zodat de appel mooi rechtop blijft staan.
De velletjes bladerdeeg naast elkaar op het aanrecht laten ontdooien, in het midden van elk velletje de appel zetten en de opening in de appel met rozijnen en suiker vullen.
Positie rooster: Bovenaan
Baktijd: 52 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 130 °C
Temperatuur heteluchtoven: 110 °C
De zijkanten van het bladerdeeg met koffiemelk bestrijken, de punten over de appel vouwen, ervoor zorgen dat de appel geheel met deeg is bedekt en de naden goed aandrukken. De appel met de naden naar onder op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. De bovenkant met koffiemelk bestrijken.
De bakplaat op de tweede richel vanonder in een voorverwarmde oven schuiven.
Baktijd en oventemperatuur: Elektrische oven: 200 °C (voorverwarmen) Heteluchtoven: 185 °C (voorverwarmen) Gasoven: stand 4 (voorverwarmen) Baktijd: 15 – 20 minuten
Vergelijkbare recepten
Gelijkaardige recepten

Chocolademousse met frambozen en nootjes

Vanilledessert met limoen en speculaas

Romig koffie dessert

Appel met chocolademousse

Aardbeientrifle

Appelschuim met druiven
