Flag

Appel in een deegjasje

8 stukken
Gemakkelijk
20
voor 8 personen
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
8 blaadjesbladerdeeg
Voor de vulling
8appels
15 grozijnen
1 eetl.suiker
Voor het bestrijken
koffiemelk

Gemaakt met:

1

De appels schillen en de klokhuizen met een appelboor verwijderen. Van de onder- en bovenkant een stukje snijden zodat de appel mooi rechtop blijft staan.

2

De velletjes bladerdeeg naast elkaar op het aanrecht laten ontdooien, in het midden van elk velletje de appel zetten en de opening in de appel met rozijnen en suiker vullen.

Positie rooster: Bovenaan

Baktijd: 52 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 130 °C

Temperatuur heteluchtoven: 110 °C

3

De zijkanten van het bladerdeeg met koffiemelk bestrijken, de punten over de appel vouwen, ervoor zorgen dat de appel geheel met deeg is bedekt en de naden goed aandrukken. De appel met de naden naar onder op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. De bovenkant met koffiemelk bestrijken.

4

De bakplaat op de tweede richel vanonder in een voorverwarmde oven schuiven.


Baktijd en oventemperatuur: Elektrische oven: 200 °C (voorverwarmen) Heteluchtoven: 185 °C (voorverwarmen) Gasoven: stand 4 (voorverwarmen) Baktijd: 15 – 20 minuten