Flag

Abrikozenplaatkoek met schuimkop

8 porties
Gemakkelijk
20
voor 8 personen
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
300 gbloem
snufjezout
1 zakjeDr. Oetker Gist
70 gsuiker
citroensap (van 1/2 citroen)
50 gboter (gesmolten)
250 mlmelk (lauwwarm)
Voor de decoratie
1000 gabrikozen (gehalveerd)
2 eetl.suiker
½ koffiel.kaneel
4eiwitten
100 gsuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist
1

De bloem boven een mengkom zeven en de gist er goed door roeren. In het midden een kuiltje maken, het zout, de eierdooier, suiker en vanillesuiker, het citroenaroma en iets afgekoelde boter en melk er in doen en de ingrediënten met de mixer, met de kneedhaken, 3 minuten kneden. (Het deeg is vrij slap.)

2

Het deeg op een ingevette bakplaat uitstrijken en de abrikozen met de bolle kant naar onderen erop leggen. Het gebak met kaneelsuiker bestrooien en op een warme plaats 15 minuten laten rijzen. Het gebak in het midden van een voorverwarmde oven bakken.


Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 200°C (voorverwarmen) / Heteluchtoven: 185°C (voorverwarmen) / Gasoven: stand 4 (voorverwarmen) / Baktijd: ca. 20 minuten

3

Het eiwit eerst een beetje en vervolgens met de suiker zo stijf slaan dat een snede van een mes zichtbaar blijft. Het eiwit in een spuitzak met een kartelmondje scheppen en het tot lauwwarm afgekoelde gebak met het eiwit garneren (zie foto).

4

Het plaatgebak opnieuw in het midden van de oven zetten. De abrikozenplaatkoek iets laten afkoelen en in stukken van gewenste grootte snijden.


Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 210°C (voorverwarmen) / Heteluchtoven: 190°C (voorverwarmen) / Gasoven: stand 4-5 (voorverwarmen) / Baktijd: 5-7 minuten