Flag

Amarettohart

8 porties
Gemakkelijk
20
Een smaakvolle amarettohart voor 8 personen
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Gemaakt met:

Ingrediënten

5 eidooiers, 50 g marsepein in stukjes, 1 snufje zout, 3 eetlepels Amaretto (amandellikeur), 5 druppels Dr. Oetker Amandelaroma, 80 g poedersuiker, 5 eiwitten, 100 g suiker, 100 g bloem, ½ zakje Dr. Oetker Backin, 100 g gemalen maanzaad, 100 g geraspte amandelen, 80 g zachte boter, / Om te doordrenken: 1/16 l Amaretto (amandellikeur) / Glazuur en versiering: Dr. Oetker Gebaksglazuur, Dr. Oetker Lillifee glazuur, 50 ml citroensap, rode kleurstof

1

voor het deeg

Klop de eidooiers met de marsepein, het zout, de Amaretto, het aroma en de poedersuiker romig. Klop de eiwitten op, voeg de suiker bij en klop verder stijf (snede van een mes moet zichtbaar blijven). Voeg hierbij het eidooiermengsel. Meng de bloem met de Backin, zeef het en voeg het bij het eimengsel. Voeg het maanzaad, de amandels en de boter toe en kneed tot een gladde massa. Doe het deeg in de hartvorm en strijk het glad. Schuif de vorm in het onderste deel van de voorverwarmde oven.

Positie rooster: Onderste deel

Baktijd: ongeveer 40 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

voor de decoratie

Doorsteek het afgekoelde gebak meermaals van boven naar onder met een spies en doordrenk het met Amaretto. Bestrijk het gebak met ¾ van het gebaksglazuur en laat het drogen. Vorm met de rest van het gebaksglazuur bloemen op het gebak en vul deze op met het roze glazuur.