
Amarettohart
Ingrediënten
Bereiding:
5 eidooiers, 50 g marsepein in stukjes, 1 snufje zout, 3 eetlepels Amaretto (amandellikeur), 5 druppels Dr. Oetker Amandelaroma, 80 g poedersuiker, 5 eiwitten, 100 g suiker, 100 g bloem, ½ zakje Dr. Oetker Backin, 100 g gemalen maanzaad, 100 g geraspte amandelen, 80 g zachte boter, / Om te doordrenken: 1/16 l Amaretto (amandellikeur) / Glazuur en versiering: Dr. Oetker Gebaksglazuur, Dr. Oetker Lillifee glazuur, 50 ml citroensap, rode kleurstof
Klop de eidooiers met de marsepein, het zout, de Amaretto, het aroma en de poedersuiker romig. Klop de eiwitten op, voeg de suiker bij en klop verder stijf (snede van een mes moet zichtbaar blijven). Voeg hierbij het eidooiermengsel. Meng de bloem met de Backin, zeef het en voeg het bij het eimengsel. Voeg het maanzaad, de amandels en de boter toe en kneed tot een gladde massa. Doe het deeg in de hartvorm en strijk het glad. Schuif de vorm in het onderste deel van de voorverwarmde oven.
Positie rooster: Onderste deel
Baktijd: ongeveer 40 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Doorsteek het afgekoelde gebak meermaals van boven naar onder met een spies en doordrenk het met Amaretto. Bestrijk het gebak met ¾ van het gebaksglazuur en laat het drogen. Vorm met de rest van het gebaksglazuur bloemen op het gebak en vul deze op met het roze glazuur.
Vergelijkbare recepten
Gelijkaardige recepten

Circustaart

Kokosrotsjes met chocolade

Speculaasbrokken

Bretons cakeje

Amandelmaantjes

American Chocolate Brownie Cookies
