Meng in een kommetje de lauwe melk met de droge gist. Laat dit ongeveer 10 minuten staan tot het mengsel begint te schuimen.
Doe de bloem in een grote mengkom. Voeg het melk-gistmengsel toe, samen met de afgekoelde gesmolten boter, suiker en vanille-extract. Kneed tot een soepel en glad deeg.
Dek de kom af met een schone theedoek en laat het deeg 1,5 tot 2 uur rijzen, tot het in volume verdubbeld is.
Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat, in een ronde vorm of in een ingevette en met bloem bestoven taartvorm. Laat opnieuw 30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de focaccia ermee. Verdeel het fruit er decoratief overheen, speel met kleuren. Bestrijk het fruit met wat gesmolten boter.
Bak de focaccia ongeveer 20 minuten, tot het deeg goudbruin is en het fruit licht geroosterd.
Laat even afkoelen voor je hem in stukken snijdt en serveert.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken