Elektrische oven: 180 °C (voorverwarmen) // Heteluchtoven: 160 °C (voorverwarmen) // Gasoven: stand 2-3 (voorverwarmen) // Baktijd: ongeveer 10 minuten
Meng de bloem met de maïsbloem en zeef dit in een mengkom. Voeg de suiker, de citroenschil, de eigelen en de boter toe. Meng dit met de mixer (kneedhaken) eerst kort op de laagste en daarna op de hoogste stand.
Kneed dit vervolgens op een met bloem bestrooid werkblad tot een glad deeg, wikkel het deeg in huishoudfolie en leg dit gedurende 1 uur in de koelkast.
Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak ongeveer 1 ½ cm dik uit en steek er koekjes uit met een ronde steekvorm (diameter ongeveer 4 cm). Leg de koekjes op met bakpapier beklede bakplaat en schuif deze in de voorverwarmde oven.
Haal de koekjes met het bakpapier van de bakplaat en laat deze op een koekenrooster verder afkoelen.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken