Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop de boter romig in een mengkom en voeg de bakmix toe.
Kneed met een mixer met deeghaken of met de hand tot een homogeen deeg.
Vorm balletjes van ongeveer 3 cm doorsnede, leg ze op de bakplaat, druk ze lichtjes plat met je handpalm en maak een kuiltje in het midden met een parisiennelepel. Zet de bakplaat 15 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 170°C (hetelucht).
Bak de sablés 20 à 25 minuten in het midden van de oven tot ze licht goudbruin zijn.
Ze zijn nog zacht als ze uit de oven komen: laat ze volledig afkoelen voor je ze afwerkt.
Schep vervolgens een theelepel ananasconfituur in elk kuiltje. Kneed de chocoladestift goed gedurende een minuut voor je hem opent, en druk voorzichtig om gelijkmatig chocolade aan te brengen. Teken oogjes en een glimlach op elk koekje en werk af met een suikerbloem voor de finishing touch.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken