Flag

Appel - kaneel koekjes

16 stukken
Gemiddeld
60
Heerlijke appelkoekjes, subtiel afgewerkt met kaneel.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
400 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Gist
80 gsuiker
100 mlmelk
100 mlzonnebloemolie
200 gmagere plattekaas
Voor de vulling
400 gappels
50 gsuiker
½ koffiel.kaneel
1 eetl.citroensap
Voor het bestrijken
30 gboter (gesmolten)
koffiemelk

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 180 °C // Heteluchtoven: 160 °C // Gasoven: stand 2 – 3 // Baktijd: 20 minuten

1

Voor het deeg de bloem boven een mengkom zeven en de gist goed erdoor mengen. Suiker, melk, zonnebloemolie en platte kaas toevoegen. deeghaken eerst op de laagste stand en vervolgens op de hoogste stand in 5 minuten tot een stevig deeg kneden. Het deeg afdekken en 30 minuten bij kamertemperatuur laten rijzen.

2

Voor de vulling appels schillen, in kwarten (vieren) snijden en het klokkenhuis verwijderen. De stukjes appel in dobbelsteentjes snijden. De stukjes appel met suiker, kaneel en citroensap in een steelpan op een matig vuur verwarmen. Tijdens het verwarmen de ingrediënten goed met elkaar mengen. De appeldobbelstenen laten afkoelen.

3

Het deeg een beetje met bloem bestrooien, uit de mengkom nemen en op een met bloem bestrooid werkblad nogmaals kort doorkneden. Van het deeg een rechthoek (30 x 40 cm) vormen en met boter bestrijken. De appeldobbelstenen over het deeg verdelen. Het deeg vanaf de lange kant oprollen.

4

De rol in dikke schijven (ongeveer 3 cm) snijden. De deegschijven op een bakplaat (met bakpapier belegd) leggen en nogmaals afdekken en 30 minuten bij kamertemperatuur laten rijzen.

5

De deegschijven met koffiemelk bestrijken. Eén bakplaat te gelijk in de oven plaatsen. De appelkoekjes van het bakpapier halen en op een keukenrooster laten afkoelen