Zeef de bloem in een mengkom en vermeng het goed met de gist. Voeg vervolgens na elkaar de overige ingrediënten toe en meng het met de mixer (deeghaken) tot een glad deeg. Laat het deeg toegedekt rusten op een warme plaats tot het volume verdubbeld is.
Maak van het deeg een rol en verdeel deze in 12 stukken. Vorm bollen met deze stukken en druk ze een beetje plat. Maak met je vinger een gaatje in het midden van de bollen en vorm deze tot ringen. Leg de ringen op een met bloem bestoven werkvlak, dek ze af en laat ze op een warme plaats rusten tot het volume verdubbeld is.
Breng het water met het zout aan de kook en leg de deegringen er voorzichtig in. Laat de ringen per kant ongeveer 1 minuut in het hete water en leg ze dan op een ingevette bakplaat. Meng het eigeel met de melk, bestrijk de ringen hiermee en bestrooi ze naar believen met sesamzaad, maanzaad en zonnebloempitten. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
Elektrische oven: 200°C (voorverwarmen) Heteluchtoven: 180 °C (voorverwarmen) Gasoven: stand 4 (voorverwarmen) Baktijd: ongeveer 20 minuten
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken